Recep Tayyip Erdoğan: “Hayatınızda böyle otoyol yaptınız mı?”

Recep Tayyip Erdoğan: “Hayatınızda böyle otoyol yaptınız mı?”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çıkmış birileri israf israf diyor. Neymiş israf? Hayatınızda böyle yol, otoyol yaptınız mı? Ey CHP zihniyeti, sizin bırakın icraatlerinizi hayalleriniz bile ulaşamaz buna” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol projelerine yapılan büyük harcamalara tepki gösterenlere, “Çıkmış birileri israf israf diyor. Neymiş israf? Hayatınızda böyle yol, otoyol yaptınız mı? Ey CHP zihniyeti, sizin bırakın icraatlerinizi hayalleriniz bile ulaşamaz buna” şeklinde yanıt verdi.

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi açılış töreninde konuşan Erdoğan Kanal İstanbul için kısa sürede ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"8 Mart dünya kadınlar gününü gönülden tebrik ediyorum. Diyarbakır annelerine selamlarımı gönderiyorum. Türkiye'nin kalkınma ve güçlenmesine mücadeleleriyle destek veren kadınlarımıza şükranlarımızı sunduk. Türkiye'nin kadınları destan yamaya devam ediyor. Hayatın her alanında kadınlarımız varlıklarıyla ülkemizin önünü yolunu açıyor.

Alçakça katledilen yüzlerce kadın İstiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarlarıdır. Bu ülkeyi bir asır önce kadın erkeğiyle bağımsızlığa taşıdık. Kadına hak ettiği değeri vermeyenlere rağmen kadınlarımızı özgürleştirdik. Baskıcı ayrımcı politikalara biz son verdik. Kadınlarımızı dışlayan ötekileştiren faşist zihniyete izin vermeyeceğiz.

400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara otoyolunun bir bölümünü hizmete açıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun 29 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri Kesimini hizmete açıyoruz.

3 viyadük, 12 köprü, 14 alt geçit, 9 üst geçit, 51 menfez, 2 tünel ile 2 kavşaktan oluşuyor. Artık vatandaşlarımız kesintisiz seyahat imkanına kavuşuyor. Bu güzergâh Kuzey Marmaray'ı ve Güney Marmara'yı Batı Anadolu2ya bağlıyor. Kınalı mevkiinden giren araçlar Yavuz Sultan Selim köprüsünü kullanarak Dilovası Bursa ve İzmir'e kadar kesintisiz seyahat imkanı sağlayacak. Aynı zamanda kaza riskini ciddi manada azaltıyor. 352 milyon dolarlık bir yatarımla hizmete aldığımız bu proje şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını Allahtan diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"ÇIKMIŞ BİRİLERİ 'İSRAF' DİYOR; HAYATINIZDA BÖYLE OTOYOL YAPTINIZ MI?"

"Çıkmış birileri israf israf diyor. Neymiş israf? Hayatınızda böyle yol, otoyol yaptınız mı? Ey CHP zihniyeti, sizin bırakın icraatlerinizi hayalleriniz bile ulaşamaz buna. Bu yollardan sadece AK Partililer mi geçecek? CHP'liler geçmeyecek mi?

Yüzyılın projesi Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanlarına değil milletimizin ne istediğine bakıyoruz. Birileri istemese de kamu, özel sektör, vatandaş iş birliğiyle Boğaz'ın yükünü hafifletecek Kanal İstanbul'u ülkemizi kazandırmakta kararlıyız. Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyet demektir.

Türkiye ayağındaki prangalardan bizim dönemizde kurtuldu."

"İDLİB'DE YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARLA MÜCADELE VERDİK"

"Bize üretmeyin dediler, otomobilimizi yaptık mı? İnsansız hava aracımızı yaptık mı? Silahlı insansız hava aracımızı yaptık mı? İdlib'de onlarla mücadele verdik, bir yerden beklemedik. Milletin iradesini kırmak için onlar her türlü yolu denediler. Milletin iradesi kırılmadı.

Türkiye ne zaman kalkınma demokrasi yolunda hamle yapsa hemen birileri devreye girmiştir.

15 Temmuz neydi? Gereken tokadı yediler mi? Artık bu yollara kolay kolay başvuramazlar. IMF'e 23 milyon dolar borcumuzu sıfırladık mı? Borcumuz var mı? Yok. Bir daha o kapıları çalmak bizim kitabımızda yok. Ama CHP'nin kitabında var."