'Rektörümüz Öcalan!'

'Rektörümüz Öcalan!'

A. Öcalan, PKK/HDP''nin gözünde zamanlar ve mekânlar üstüdür. Onlar için bir "ilâh"tır.

HDP''nin milletvekili eski eş başı var: Sezai Temelli. Adam akademisyen. Gençleri toplamış, "HDP''nin rektörü Öcalan''ı okuyun. (…) O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikir etmesek de bize sunduğu tezler var. Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lâzım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu." diyesiymiş.

Akademisyen Dr. Sezai Temelli''ye, yine bir "Akademisyen Dr." olarak destek vermek isterim! Ders kitapları tavsiye edeceğim.

"İmralı" bağlantılı üç kitap biliyorum. İlki benimki. "İmralı''daki Konuk". İmralı duruşmalarının tamamını takip ettim. Hiçbir yorum katmadan, orada ne yaşanmışsa, ne konuşulmuşsa kulis bilgilerine kadar verdim. Duruşmaların bitiminden birkaç ay sonra yayınlandı. Altı baskı yaptı. Başka kaynak yok!

İkinci kitap: "İmralı Notları". Çözüm=çözülme döneminde, Saray, HDP milletvekillerini İmralı''ya gönderdi, "Akıl alın gelin." dedi. Öyle akıl aldılar ki, okuyunca, şaşarsın. Ne konuşmuşlarsa hepsini not etmişler. Kitap Almanya''da basılmış. Türkiye''ye sokmuyorlar ama girip okuyabiliyorsunuz. Sezai''nin öğrencilerinin çok istifade edeceği bir kitap.

"İmralı Notları"nın asıl başlığı: "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa". Bu başlık maksadı ortaya koyuyor. "Demokrasi" onların örtüsü. Kaldırın örtüyü; bölünmeyi ihaneti, kardeşin kardeşe düşman edilişini bütün çıplaklığıyla okursunuz. "Demokrasi" diyorlarsa bilin ki, kastettikleri PKK/KCK diktatörlüğü. İmralı''daki Konuk''ta, A. Öcalan''ın bütün savunmalarını kitaba aldım. Savunmalarında "demokratik cumhuriyet" 63 defa geçiyor.

PKK/HDP''liler, kapatılma davasında, AYM''ye ilk savunmalarını verdiler. Bilmiyorum, ne yazdılar... Muhtemelen Abdullah Öcalan''ın, neticesi belli mahkemede "demokratik cumhuriyet" şovu metinlerini, kopyala yapıştır yapmışlardır. Savunma ortaya çıksın karşılaştıracağım.

Üçüncü kitap: "İmralı''ya Ne''ye Gittim?". Ali Kemal Özcan ismini biliyorsunuz. İstanbul''da belediye seçimleri yenilenirken, Saray, baktılar İstanbul''u CHP''ye kaptıracaklar, "Yetiş Abdullah, yetiş Osman! Boğuluyoruz! Kurtarın!" çığlığı atmıştı. O çığlığa cevabı Ankara''ya ulaştıran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan''dır. Saray, onun eliyle mektup getirttirmiştir.

Ali Kemal''le konuşuruz. Art niyetli değil. Öyle bir yol tutmuş. O da "Abdullah Öcalan dinlenmeli." diyor. İmralı kitabını yazmasında bir maksadı budur. Çok önce, Öcalan''la görüşmek için, MİT''e kadar çıkmıştı. Ali Kemal kendisini kullanılmış hissetmiş olacak ki, kitabında "İstanbul seçimleri paniğine kurban giden ''Ada seyahati'' hamlemizle Erdoğan liderliğinin boynundaki oy için teröristbaşının ayağına gitme yükü adeta ''değirmen taşı'' gibi kalmış durumdadır." der ve uzun uzun kendisini ayrı noktada tutma izahına girişir (s. 103).

Ali Kemal Özcan''la bu tartışmalar sonrası uzun bir röportaj yapmıştım. Kitabına aldı (s.189-217).

PKK/HDP''nin eski eş başı Dr. Sezai Temelli! Bir büyüğünüz olarak rica etsem, bu kitapları da Rektör Öcalan''ın üniversitesinin envanterine aldırır mısın?

Biliyor musun Sezai, elimden geçen iki kitap daha var: Biri Sami Demirkıran''ın "Ürperten İtiraflar"ı, ikincisi Nevzat Çiftçi''nin "Girdap-PKK''da Yaşanmayan Yıllar". İkisi de dağdan inme. İkisiyle de uzun uzun konuştum. Gerçekçi kitaplar. Birinciyle röportajıma Gazeteciler Cemiyeti ödül bile verdi.

İlimde mukayese esastır. Bu kitaplar da okutulmalı. Ne dersin Sezai?

Yazarın Diğer Yazıları