Remzi Özdemir dolarda neler olacağını açıkladı

Remzi Özdemir dolarda neler olacağını açıkladı
Dolar, güne yükselişle başlamasının ardından akşam saatlerinde 8,51, euro ise 10 seviyelerine ulaştı. Türk lirasındaki değer kaybını değerlendiren Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir ekonomide bundan sonra neler olacağını yazdı.

Türk lirasında devam eden değer kaybını yorumlayan ekonomist Remzi Özdemir, "Merkez Bankası’nın toplantı öncesi tansiyon düşürücü açıklama yapmaması halinde yükselişin sürmesini bekliyorum." dedi.

Son 12 aylık enflasyonun yüzde 19.25 ve gösterge faizinin yüzde 19 olduğunu hatırlatan Özdemir, "Bunun daha da aşağı gelmesi vatandaşın parasının değerini korumak için dolara yönelmesine neden olacaktır." ifadelerini kullandı.

Özdemir''in açıklaması şöyle:

"Türk lirasında değer kaybı sürüyor. Bugünkü sert yükselişin ardında yatan sebep Amerikan 10 yıllıklarındaki yüzde 3’e varan yükseliş. ABD 10 yıllıklarında yaşanan yükseliş aynı anda altını da vurdu ve altının onsu 1800 dolarda tutunamayarak hızlıca 1751 dolara geriledi.

Peki bundan sonra ne olacak?

Türk lirası üzerinde iki önemli tehdit var. Birincisi iç gelişmeler. Yani Merkez Bankası''nın 23 Eylül’de yapacağı toplantı. Bu toplantıda faiz indirimine yönelik beklentiler güçleniyor. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu çekirdek enflasyon söylemi ile piyasalara bu mesajı verdi. Bu yüzde 19 gösterge faizinin enflasyonun çok altında kalması anlamına gelecektir. Son 12 aylık enflasyonun yüzde 19.25 olduğu Türkiye’de gösterge faizi yüzde 19. Bunun daha da aşağı gelmesi vatandaşın parasının değerini korumak için dolara yönelmesine neden olacaktır.

İşte bu nedenle Amerika’daki gelişmeleri de bahane eden yatırımcı ve bazı borçlu kuruluşlar bugün dolara saldırdı ve dolar yüzde 1’e yakın yükseldi.  Merkez Bankası’nın toplantı öncesi tansiyon düşürücü açıklama yapmaması halinde yükselişin sürmesini bekliyorum."

İlgili Haberler