Yatırımcılar, dolarla borcu olanlar dikkat. Uzman isim dolarda yaklaşan kasırgayı açıkladı

Yatırımcılar, dolarla borcu olanlar dikkat. Uzman isim dolarda yaklaşan kasırgayı açıkladı
Analiz uzmanı Burak Arslan, dolar/TL’nin 9.30’lara çıkacağını belirtirken dolar borcu olanları uyardı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu''nun ''çekirdek enflasyon'' açıklamalarıyla yükselişe geçen dolar kuru 8,59 seviyesinden işlem görürken, dolar borcu olanlar, dolara yatırım yapmak veya elindekini bozdurmak isteyenler, doların gidişatının ne olacağını merak ediyor.

Merkez Bankası''nın bu ayki PPDK toplantısında faiz indirimi beklentisi giderek yükselirken Dolar/TL''deki son durumu Teknik Analiz Uzmanı Burak Arslan yanıtladı.

"DOLAR 9.30''A ÇIKACAK"

Burak Arslan, "Merkez Bankası''nın böyle bir ortamda faiz indirimine gitmesi dünya tarihine geçmek demektir. Dünyada şu anda bütün merkez bankalarının faiz arttırdığı ve enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda indirime gitmemiz, ekonominin altına dinamit koymak demektir. İndirim yapılırsa Dolar 8.70''lere hatta 8.80''nin üzerini bir anda geçerek 9.30''a dayanabilir. O zaman yapılacak 50 baz puan faiz indirimin oluşturacağı olumlu etkiden çok daha olumsuz bir tabloyla karşılaşırız." dedi.

Burak Arslan, şu yorumda bulundu:

"Dolar borcu olan arkadaşlarımız bu dönemi çok dikkatli geçirsinler. Hem dolardaki yükseliş hem de politika faizindeki indirim beklentisi Dolar/TL''yi diri tutmaya devam edecek."

İlgili Haberler