Netflix'te "kötülük evrildi” açıklaması olay oldu

Netflix'te "kötülük evrildi” açıklaması olay oldu
Netflix, dünyaca ünlü Resident Evil evreninde bir dizi çekme hazırlığına giriyor

ShiftDelete''de yer alan habere göre; yarattığı evren ile yıllardır adından söz ettiren Resident Evil efsanesi, hala yaşamaya devam ediyor. Sinematik evrenin birçok filmi olmasının yanı sıra oyunlara da konu oldu. Resident Evil evreni, bu kez dünyanın en popüler içerik platformlarından Netflix’e konuk olacak.

Resident Evil serisi, 14 Temmuz’da Netflix’te başlıyor

Netflix, film ve sinema dünyasında elde ettiği popülerliği arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemde yaptığı büyük bütçeli yapımlarla adından söz ettiren platform, sinema dünyasında kült olmuş bir evreni dizi haline getiriyor. Netflix, Resident Evil dizisinin 14 Temmuz’da başlayacağını duyurdu.

Platform, açıklamasında “Kötülük evrildi” ifadesini kullandı. Yayınladığı 3 adet tanıtım afişinde sadeliğe yönelen Netflix, birinde “Joy” kelimesi yazılı bir kapsüle odaklandı. Bu kapsülün üzerinde ayrıca Umbrella Corporation olarak tahmin edilen bir isim gösteriliyor. Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Yıl 2036! Ölümcül bir virüsün küresel bir kıyamete yol açmasından 14 yıl sonra, Jade Wesker, kana susamış enfekte ve çılgın yaratıklar tarafından istila edilen bir dünyada hayatta kalmak için savaşır. Bu mutlak katliamda Jade, New Raccoon City’deki geçmişinden, babasının Umbrella Şirketi ile olan tüyler ürpertici bağlantılarından ama daha çok kız kardeşi Billie’nin başına gelenlerden musallat olur.

Netflix, daha önce yaptığı açıklamada seri hakkında birtakım bilgiler vermişti. Buna göre seri, izleyenleri virüsün yayılıp kıyametin koptuğu andan 14 yıl sonrasına götürecek. 2036 yılında geçecek seri iki farklı zaman dilimini içerecek. Serinin başrolünde her zamanki gibi Jade Wesker olacak. Jade’in babası rolünde tanınan isim Lance Reddick görev alacak.