Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi il emniyet müdürlüğü binasında bir polis memuru tarafından vuruldu. Verdi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştiren polis memuru ise yakalandı.

Rize Emniyet Müdürlüğü  binasından  silah sesleri yükseldi. Yaralılar  olduğu ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü binasına çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olayda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hayatını kaybetti. Personel Şube müdür Ercan Polat ve 2 koruma polisi ise yaralandı.

rize-1-aa.jpg

BİR SAAT ÖNCE HAMSİ FESTİVALİNE KATILMIŞTI

Şehit Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin, bugün yaşanan saldırı öncesinde Rize'de düzenlenen İyidere Belediyesi 11'nci Geleneksel Hamsi Festivali'ne katıldığı ortaya çıktı. Şehit Emniyet Müdürü Verdi, festivalde vatandaşlarla bir araya gelirken, onlarla konuşup birlikte hamsi yedi. Verdi'nin buradaki programının ardından emniyet müdürlüğüne geçtiği ve ardından şehit olduğu saldırının yaşandığı öğrenildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Soylu'nun, şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin eşi Leyla Verdi'ye taziyelerini ilettikten sonra yaptığı açıklamada silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın ilk ifadesini verdiğini bildirdi. 

Soylu, bugün Rize’de hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Üzüntümüz büyük. Çok sevdiğimiz aynı zamanda da gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak kardeşimizi kaybettik” dedi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit olmasının ardından beraberinde Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı ile birlikte Rize’ye gelen Bakan Süleyman Soylu, ilk olarak Rize Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren ve saldırıdan yaralı kurtulan polislerin durumları hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, konuşmasına “Hem milletimizin hem devletimizin hem de kahraman Emniyet Teşkilatımızın başı sağolsun” diyerek başladığı konuşmasında “Hiç beklemediğimiz ve ummadığımız bir olayla bugün karşılaştık. Yetişmiş devletimizin iyi yöneticilerinden birisi olan, aynı zamanda da hakikaten görev yaptığı her yerde kendisini sevdiren bir kardeşimizden bahsediyoruz. Tesellimiz şu Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Görevi başında şehit oldu” diye konuştu.
Yardımcılarından Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ın ve korumasının sağlık durumları hakkında da bilgi veren Soylu “Şuanda sağlık durumu buraya geldiği andan biraz daha iyi müdahale devam ediyor. Duamız onun için. Altuğ kardeşimizin koruması olan Yiğitcan’ın da şuanda durumu biraz daha iyi. Onun müdahalesi bitti yoğun bakımda. Ercan Polat kardeşimizin müdahalesi halen devam ediyor. Ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

MÜDÜRÜ VURAN POLİS YAKALANDI

Rize Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle bir polis memuru yakalandı.

RİZE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Rize Valisi Kemal Çeber şu açıklamayı yaptı:

Arkadaşlarla görüşüyor. Görüşmeden sonra tabi bunlar görüşmeye girerken tedbirler alınmakla beraber, dışarıya çıkıyor. Silahını ve teçhizatını aldıktan sonra ani ve hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Ve sonra hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, sonra koruma arkadaşı yaralıyor.

Altuğ müdürümüz durumu ağır geldi. Arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yaptı ancak az önce kaybettik. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz.

Bu kişi bir üniversite kazanmış. İl merkezine gelmek istemiş. Planlama var, herkesin bir görevi var. Bu sanıyorum uygun görülmemiş. Buraya da konuyu görüşmeye gelmiş. Muhtemelen istediği sonucu da alamadı. Biz ilk etapta o hainle ilgili de bir şey daha sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, sakin bilinen birisi. Tabi o bunun cezasını çekecek. Ama olan Altuğ müdürümüze, teşkilatımıza oldu. Yaralılarımız nispeten iyi. İkisi de ameliyata alındı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamasında “Maalesef benim de yakın korumalığımı yapan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi maalesef bir polis memurunun saldırması sonrası hayatın kaybetti. Yaralı görev arkadaşları var. Emniyet Müdürümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifa diliyorum” dedi.

İlgili Haberler