Ukraynalı iki futbolcu savaşta hayatını kaybetti

Ukraynalı iki futbolcu savaşta hayatını kaybetti
Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş iki profesyonel futbolcunun hayatına mâl oldu. Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği FIFPro, Vitalii Sapylo ve Dmytro Martynenko'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın boyutu artarken, iki Ukraynalı futbolcunun hayatını kaybettiği öğrenildi. Karpaty Lviv’de forma giyen 21 yaşındaki Vitalii Sapylo ve 25 yaşındaki FC Gostomel oyuncusu Dmytro Martynenko, Rus saldırılarının kurbanı oldu.

RUSLARA KARŞI SAVAŞIYORDU

Sapylo’nun, 25 Şubat Cuma günü Kiev yakınlarında Rus güçleriyle çıkan çatışma sırasında vurularak hayatını kaybettiği öğrenilirken, kulübü bu bilgiyi doğruladı. 25 yaşındaki Marynenko’nun ise, evine düzenlenen bir bombalamanın ardından annesiyle birlikte öldürüldüğü açıklandı.

EN İYİ OYUNCU SEÇİLMİŞTİ

Luhansk altyapısında yetişen Martynenko geçtiğimiz sezonda Kiev bölgesinin amatör ikinci liginde gol kralı olmuş ve şampiyonanın en iyi oyuncusu seçilmişti.

Öte yandan FIFA ve UEFA, bu hafta Rus takımlarının bir sonraki duyuruya kadar uluslararası ve kulüp müsabakalarından men edildiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler