Rus polisi Leningrad Kuşatması'ndan sağ kurtulan 77 yaşındaki savaş karşıtı kadını böyle gözaltına aldı

Rus polisi Leningrad Kuşatması'ndan sağ kurtulan 77 yaşındaki savaş karşıtı kadını böyle gözaltına aldı
Rusya, geçen hafta Ukrayna topraklarına girerek savaş başlatması tüm dünyanın gündemini bir anda değiştirdi. Savaşta 12. gün. Tüm dünyayla birlikte savaşa karşı çıkan sayısız Rus vatandaşı günlerdir protesto gösterileri düzenleniyor. 77 yaşındaki bir kadının 'bu savaşa hayır' gösterisinde gözaltına alınması büyük tepki topladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş her geçen gün büyürken dünyanın dört bir yanında bu savaşa karşı gelen ve seslerini yükselterek eylemler düzenleyen insanların sayısı da artıyor.

Putin iktidarından ve alınan işgal kararından rahatsızlık duyan Ruslar karşılaşacakları cezalara rağmen bir haftadır 50 şehirde sokakları doldurmaya devam ediyor. 7 binden fazla Rus vatandaşı bu gösterilerde gözaltına alındı. Üstelik bu kişilerin arasında sayısız kadın ve küçücük çocukları da var.

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

II. Dünya Savaşı Doğu Cephesinde gerçekleşen Leningrad Kuşatmasından sağ kurtulanlardan biri olan ve hali hazırda St. Petersburg’da yaşamaya devam eden 77 yaşındaki ressam ve aktivist Yelena Osipova’nın elinde savaş karşıtı pankartlarla polis tarafından şiddet kullanılarak gözaltına alınması ise büyük infial yarattı.

Manşetlere ‘Putin’in polisleri büyükanneleri yakalıyor’ başlığıyla taşınan olay eylemde bulunanlar tarafından anbean kaydedilirken görüntüler sosyal medyada 5 milyondan fazla izlendi.

Yelena Osipova, sosyal medyada paylaşılan videoda arkasındaki büyük kalabalık ‘Savaş Hayır!’ diye bağırırken tam sekiz polis tarafından gözaltına alınıyor.

Yelena''nın elinde tuttuğu pankartta şu sözler yazıyordu: "Bu savaşa gitme oğlum! Ve askerler silahlarınızı bırakın ve gerçek birer kahraman olun! Vurmayın!"


İlgili Haberler