Rusya’nın Ukrayna’daki amacını açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’daki amacını açıkladı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki askeri harekatın amacını ABD’nin hegemonyasına yönelik pervasız anlayışına son vermek olarak açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya-24 devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna''daki savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ABD''NİN HEGEMONYASINA SON VERMEK"
Ukrayna''daki askeri harekatın amacını anlatan Lavrov "Özel askeri operasyonumuz, pervasız genişlemeye, ABD''nin ve onun altındaki diğer Batılı ülkelerin uluslararası arenada tam hegemonyasına yönelik pervasız anlayışına son vermek için tasarlandı." ifadesini kullandı.

AA''nın haberine göre Lavrov, söz konusu hegemonyanın uluslararası hukukun ağır ihlalleriyle inşa edildiğine dikkati çekti.

"ABD ÖZÜR DİLE DİLEMEDİ"
ABD''nin binlerce kilometre uzaktaki Irak''ta kendi güvenliğine yönelik bir tehdit tasavvur ettiğini, bu ülkeyi bombaladığını, sonrasında hiçbir tehdit bulamadığını ve özür bile dilemediğini anlatan Lavrov, "Okyanusun ötesinde değil, bizim ülkemiz sınırlarında Neonaziler ve ultra radikaller çoğaldığında, Pentagon hattında biyolojik askeri laboratuvarlar oluşturduklarında, biyolojik silahlar oluşturmaya yönelik deneyler yaptıklarında bu tehdide tepki vermemize izin verilmiyor." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler