İstanbul Borsası’nda sert düşüş

İstanbul Borsası’nda sert düşüş
Borsa İstanbul'da küresel piyasalara paralel sert düşüşler yaşanıyor. Yüzde 7,5'lik düşüşle açılışın ardından düşüş yüzde 6-7 bandında seyrederken Rusya ve Ukrayna ile bağlantılı şirketlerin hisselerindeki düşüş dikkat çekiyor.

Rusya ve Ukrayna bağlantılı şirketler kayıplar yaşanıyor

Küresel piyasalarda yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşırken hisse senetleri piyasasında ciddi düşüşler yaşanıyor. Asya, Avrupa endeksleri ve ABD''de vadeli endekslerin tamamında kırmızı ekranlar söz konusu. Kırmızı ekranlar arasında yer alan BİST 100''de ise düşüş yüzde 6-7 bandından dengelendi.



Dünya Gazetesi''nin haberine göre BİST 100, yüzde 7 civarı düşereken değer kaybeden hisse senetleri arasında Rusya ve Ukrayna bağlantılı şirketler de dikkat çekiyor. Rusya operasyonları ile öne çıkan THY yüzde 8,40 kayıp yaşarken fabrikaları ve satış büyüklüğüyle Rusya pazarında etkili olan Anadolu Efes’te düşüş yüzde 7,29 seviyesinde oldu.

Enka İnşaat yüzde 5,97 düşerken yine Rusya pazarında önemli oyunculardan Mavi Giyim yüzde 7,06 gerilemiş durumda. Şişecam yüzde 6,22, Ukrayna’da bağlı ortaklığı olan Turkcell yüzde 2,24 kayıp yaşıyor. En yüksek kayıp ise Rusya’dan aldığı işlerle öne çıkan Tekfen’de. Tekfen’deki kayıp yüzde 9,93 oldu.

ENKA İNŞAAT''TAN AÇIKLAMA

Rusya pazarında aktif olan şirketlerden Enka İnşaat, KAP''a durum değerlendirmesi ve bir açıklamada bulundu. Rusya''da inşaat ve gayrimenkul sektöründe uzun senelerdir iş anlaşmalarının devam ettiğinin aktarıldığı Enka İnşaat''ın açıklamasında mevcut fiili durumun kısa vadeli etkisinin minimum düzeyde kalacağı ifade edildi. Enka İnşaat, Ukrayna''da ise herhangi bir yatırımın bulunmadığını duyurdu.

İlgili Haberler