Zelenski daha fazla dayanamadı, Rus askerlerine küfür etti

Zelenski daha fazla dayanamadı, Rus askerlerine küfür etti
Rusya'nın Kiev yakınlarındaki bölgelerden çekilmesiyle, buralardaki yıkım daha da yakından gözler önüne serildi. Zelenski, bu görüntülere daha fazla dayanamayarak, Rus askerlerine küfür etti.

Rusya-Ukrayna savaşında 40. güne yaklaşılırken Rus birlikleri müzakere kapsamında Kiev yakınlarından çekildi. Ancak Rus ordusunun geride bıraktıkları tüm dünyayı derinden etkiledi. Kiev yakınlarındaki Buça''dan onlarca sivilin cesedinin fotoğrafını paylaşan Ukrayna lideri Zelenski, yaşananlardan dolayı NATO''yu sorumlu tuttu. Zelenski, mesajının devamında Rus askerlerine küfrederek tepkisini gösterdi.

Haberler.com''un aktardığına göre, Rusya- Ukrayna savaşında 39. gün geride kalırken barış görüşmeleri kapsamında Rus ordusu Kiev yakınlarından çekildi. Rus birliklerinin bölgeden çıkmasından sonra Irpin yakınlarındaki Buça''dan gelen fotoğraflar dünyayı sarstı.

HER YERDE CESETLER

Çekilmenin ardından Buça ilçesine giren Ukrayna askerleri ve gazeteciler, sokaklarda gördükleri karşısında şoke oldular. Rus askerlerin öldürdüğü sivillerin çoğunun elleri arkadan bağlandığı görüntüler tüm dünyayı derinden etkiledi.

ZELENSKİ''DEN KÜFÜRLÜ TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de Buça''da yaşanan vahşeti Telegram hesabından paylaştığı mesajında anlattı. Zelenski, Ukrayna''da yaşanan dehşetten NATO''yu sorumlu tutarak, "Bükreş, NATO Zirve Deklarasyonu. 3 Nisan, 14 yıl önce. Önleme şansı vardı ki Rusya gelmesin. Buça, Kiev bölgesi. Şimdi. Rusya geldi. Rus anneleri kimleri yetiştirdiklerini görmeliler. Ne p.çler yetiştirdiklerini görmeliler. Katiller, yağmacılar, kasaplar" ifadelerini kullandı.

RUSYA''DAN İDDİALARA YANIT

Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye''de gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerin ertesi günü, 30 Mart''ta tüm Rus birliklerinin Bucha’dan tamamen çekildiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca, 31 Mart''ta Bucha Belediye Başkanı Anatoliy Fedoruk, video mesajında ​​şehirde Rus ordusunun olmadığını doğruladı ancak sokaklarda elleri bağlı olarak vurulan yerel sakinlerden bahsetmedi bile.

Bu nedenle, Bucha''daki tüm sözde ''suç kanıtlarının'', Ukrayna istihbaratı SBU görevlileri ve Ukrayna televizyonu temsilcilerinin şehre geldiği 4. günde ortaya çıkması şaşırtıcı değil.

En az dört gün sonra görüntüleri Kiev rejimi tarafından yayınlanan tüm insanların cesetlerinin sertleşmemiş olması, karakteristik kadavra lekelerinin olmaması ve yaralarda pıhtılaşmayan kan olması özellikle endişe vericidir.

Bütün bunlar, Mariupol''de doğum hastanesinde ve diğer şehirlerde olduğu gibi, Bucha''dan gelen fotoğrafların ve video görüntülerinin Batı medyası için Kiev rejiminin bir başka kurgusu olduğunu reddedilemez bir şekilde doğrulamaktadır."

İlgili Haberler