RÜZGARLI SOKAK

RÜZGARLI SOKAK
AKP’nin TIR’ları CHP’li vekili tırlattı...

Siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu haliyle yerel seçimler. Muhalefet partileri tüm güçleriyle belediye sayısını artırmaya çalışırken, AKP de seçim sürecinde vatandaşa yardım(!) yaparak oy oranını korumanın peşinde. Yerel seçimler süresince AKP’nin özellikle İç Anadolu bölgesindeki illerdeki en büyük kozu ise seçim TIR’ları. AKP TIR’larının tek tek muhalefet partilerinin seçim çalışmalarını izlediğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, yaşadıklarını anlattı: 
“Niğde’nin ilçelerini, beldelerini, köylerini parti teşkilatıyla birlikte tek tek geziyoruz. AKP’nin ülkeyi getirdiği durumu ve projelerimizi vatandaşlara anlatıyoruz. Biz ayrıldıktan sonra ise AKP’nin seçim TIR’ı geliyor ve vatandaşı etrafına topluyor. TIR’ın içinde ne ararsanız var. Vatandaşa tek tek ihtiyaçları soruluyor. Başta laptop dağıtmaya başlıyorlar. Bizim tüm anlattıklarımız uçup gidiyor. Daha sonra araştırdım bu sadece İç Anadolu Bölgesi’nde değil tüm illerde. AKP Niğde’de bir seçim bürosunun önüne iki döner tezgahı kurdu, muhalefetin seçim bürolarında, kahvehanelerdeki tüm vatandaşları bir çırpıda topladı. Türkiye yerel seçimlere böyle bir adaletsizlik ve haksızlıkla gidiyor. İktidar partisi bunları yapınca sizin tüm anlattıklarınız buharlaşıyor. Bir ilde AKP’nin sadece afişlere ayırdığı bütçe muhalefet partilerinin o ilde seçime ayırdığı bütçeden daha fazla. Bu haksız rekabeti ortadan kaldırmadan nasıl seçim kazanacaksınız? ” 

 

Süheyl Hoca’dan Amerikalılara seçmen tarifi 
TBMM’de 4 eski bakanın fezlekesinin görüşüldüğü olağanüstü toplantıda CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, TBMM içtüzüğüne göre fezlekelerin okunması gerektiğini ancak AKP’nin bunu engellediğini söylerken, milletin vicdanına da çok güvendiğini belirtti. Türk milletinin doğruyu bildiğini, tepkisini ise her zaman koyduğunu sadece zamanını beklediğini ifade eden Batum, kuliste, ABD’lilerle bir anısı da anlattı. Süheyl Hoca, ABD’liler kendisine Türk seçmenini anlamakta zorluk çektiklerinden şikâyet edince bakın ne demiş: “Ben de onlara durumu izah ederken yanımdakilere Türkçe işin gerçeği vallahi ben de ABD’lileri anlamıyorum. Bu nasıl bir bilinçsizlik ki Bush’u ikinci defa seçtiler. Dedikleri kadar varmış ABD’lilerin dünyadan haberi yok, Bush’a yüzde 50 oy verdiler yahu dedim. Bu arada yanımdaki kadın bana döndü ‘Ben de Amerikalıyım’ dedi. Ben onun Türkçe bildiğini bilmiyordum, durumu idare etmeye çalıştım. O zaman siz diğer yüzde 50’densiniz ben sözlerinizden onu çıkarıyorum dedim.”

 

Jandarma karakollarının kapısına yolsuzluk kilidi 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli gündem maddelerinden birisi de jandarma teşkilatının lağvedilmesi. Erdoğan’ın jandarma alerjisi özellikle 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra iyice tavan yaptı. Görevli savcı, adı yolsuzluk olayına karışan Bilal Erdoğan’ı polis marifetiyle sorguya alamayınca aynı emri jandarmaya verdiği iddiaları konuşurken, Adana’da MİT’in silah yüklü TIR’ına baskın yapılması da bardağı taşırdı!.. Erdoğan, yönetmelik değiştirerek jandarmanın polis bölgesinde savcının talimatı da olsa operasyon yapmasını engelledi. Erdoğan’ın bununla da yetinmediği ortaya çıktı. Beykoz Jandarma ile MİT’in TIR’ına operasyon yapan Seyhan Jandarma Karakolu’nun kapısına bir süre önce sessiz sedasız kilit vuruldu. Devamının 30 Mart sonrasına bırakıldığı söyleniyor.

 

Bunlar da “AKP’li çapulcu”...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinde gösteri yapan gençlere “çapulcu” demişti. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle istifa eden, bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın İzmir’de katıldığı bir toplantı AKP’li bir grup tarafından basıldı.  Protestocuları ciddiye almadığını ifade eden Günay, sohbet sırasında aynı söylemi kullandı; “Bunu hep yapıyorlar. Kendimce doğruları anlatıyorum. AKP’ye mensup olduğu belli olan çapulcular gelip toplantı salonunun arka sıralarından hoş olmayan şekilde slogan atıyorlar. Maalesef tarzları ancak bu kadar.” 

 

MHP’li vekili “yolsuzluk mikrobu” hasta etti 
MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nu olağanüstü toplantı günü TBMM’de maskeyle gören geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkoğlu’na, biz de “geçmiş olsun” dedikten sonra tedavi gördüğünü, tedavinin olumlu sonuç vermesinden sevindiğini belirtti. Ardından yanına bazı AKP’li milletvekilleri de gelerek “geçmiş olsun” dediler. “Ciddi bir durum yok inşallah” denilince, Türkoğlu AKP’lilere yarı şaka, yarı ciddi, “Tedavi görüyorum. Bu süreçte mikrop kapmamam gerekiyor. Ben galiba yolsuzluktan mikrop kaptım ki hasta oldum. Sizin de dikkatli olmanızı tavsiye ederim” diye takıldı.