Erdoğan protesto edilir mi!

Erdoğan protesto edilir mi!
Erdoğan protesto edilir mi!

Akdeniz Oyunları açılışı için Başbakan Erdoğan’ın geldiği Mersin’deki eyleme polis çok sert müdahale etti.

Akdeniz Oyunları açılışı için Başbakan Erdoğan’ın geldiği Mersin’deki eyleme polis çok sert müdahale etti.


Gezi Parkı eylemlerine destek olmak ve Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek için Mersin’de toplanan gruba polisin tazyikli su sıkmasıyla başlayan olaylarda onlarca sivil ve 2 polis yaralandı. Mersin Tabipler Odası Başkanı Galip Kırıcı, yaralılara acil müdahalede bulunmak amacıyla 2 revir kurduklarını belirterek, “Plastik mermi ve copla yaralananlar var. İlk müdahale sonrası yaralılar hastaneye gönderildiği için kesin bir sayı vermemiz mümkün değil. Fakat çok sayıda yaralı vardı. Solunum sıkıntısı çekenlerin haricinde ağır yaralılar da var” dedi.


Sen misin
protesto eden!
Mersin ve Ankara’da yürüyen gruplara polis biber gazı ve tayziklikli suyla müdahale etti. Olaylarda 2 polis ile çok sayıda gösterici yaralandı.

Gezi Parkı eylemlerine destek olmak ve Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek için Mersin’de yürümek isteyen 300 kişilik gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici ile 2 polis yaralandı. Yaralanan göstericilerin tedavileri Mersin Devlet Hastanesi’nde yapıldı.Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki bir alış veriş merkezinin önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, sloganlar atarak deniz kenarındaki Adnan Menderes Bulvarı’na yürümek istedi. TOMA ve panzerlerle yolu kesen Çevik Kuvvet ekipleri, grubun yürümesine izin vermedi. Polis yetkilileriyle yapılan görüşme sonuç vermeyince, grupların dağılması için uyarılarda bulunuldu. Ancak yolu kapatıp, eylemlerini sürdüren ve polise taş ile su şişesi atan eylemcilere tazyikli su sıkılarak müdahale edildi. Çıkan olaylarda çok sayıda gösterici ile 2 polis yaralandı. Yararlanan göstericilerin tedavileri Mersin Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Müdahale sonrası alışveriş merkezine sığınan eylemciler, daha sonra CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer’in de katılımıyla oturma eylemi yaptı. Yürüyüş isteklerine izin verilmeyen eylemciler, bir süre sonra dağıldı.

Plastik mermi
Mersin Tabipler Odası Başkanı Galip Kırıcı, Mersin’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlerine gelişini protesto etmek amacıyla toplanan göstericilere polisin müdahalesi sırasında plastik mermi kullandığı aktardı. Kırıcı, Forum’da toplanan göstericilere yapılan polis müdahalesinde yaralanan vatandaşlara ve göstericilere acil müdahalede bulunmak amacıyla alana 2 revir kurduklarını aktardı. Kurulan revirlerde 50’ye yakın gönüllü doktorun olduğunu ifade eden Kırıcı, ” Burada yapılan müdahalede yaralananlara arasında plastik mermi yaralanması ve cop kullanımı ile yaralanan vatandaşlar var. İlk müdahalenin ardından yaralılar hastaneye gönderildiği için kesin bir sayı vermemiz mümkün değil. Fakat çok sayıda yaralı vardı. Solunum sıkıntısı çekenlerin haricinde ağır yaralananlar da var” diye konuştu.

Ankara ve İzmir
Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında Ankara Kuğulu Park’ta toplanıp Kennedy Caddesi’ne yürüyen gruba da polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Kuğulu Park’ta akşam saatlerinde toplanan bir grup, Tunalı Hilmi Caddesi’nden yürüyerek Kennedy Caddesi’ne geldi. Polis, burada gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grubun taş ve şişeler atarak karşılık vermesi üzerine polis, gaz bombası ve tazyikli suyla gruba müdahale etti.