Sadullah Ergin’den “özel” açıklama bekliyorum!..

Adı; Selim Çürükkaya. Çok eskilerden ve en namlılarından PKK’lı  terörist.
Ama farklı bir terörist. Bizim teröristimiz değil!..
Bebek katili Abdullah Öcalan ile ters düşenlerden.  “Apo’nun Ayetleri” adıyla yazdığı kitapta  PKK’da yaşanan pislikleri ve Apo’nun kadınlarla olan ilişkilerini ayrıntıları ile anlattı. Öcalan’ın ölüm listesinde.
Kaçak olarak yaşadığı yurt dışında, Türkiye’deki “çözüm sürecini” çok sıkı takip ediyor. İçinde yanan memleket hasreti(!) ile birlikte AKP iktidarının hainlere ve teröristlere uyguladığı VİP muameleyi görünce adamcağız dayanamamış. Çürükkaya, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Adalet Bakanlığı’na 18 Temmuz 2013 tarihli bir dilekçeyle Almanya’dan şöyle bir başvuruda bulunmuş;
 “Adalet Bakanlığına
Ben Selim ve Tayibe oğlu 1954 Bingöl doğumlu ve 14206739282  TC no.lu Mehmet Selim Çürükkaya’yım. Hakkımda devam eden bir dava, soruşturma ya da aramanın olup olmadığının bilgi kanunun 10. maddesi gereğince aşağıdaki adresime bildirilmesini arz ve talep ederim.”
Yani;
AKP eli ile Türkiye’ye davet edilen diğer hain büyükleri gibi o da  “memlekete hoş geldin Çürükkaya” istiyor!..
Fakat, Adalet Bakanlığı PKK’lı teröristin hevesini kursağında bırakmış. Şöyle bir cevap yollamış Öcalan’ın azılı muhalifine;
“Mehmet Selim Çürükkaya hakkında, Almanya’da PKK terör örgütü adına organizasyonlar (miting, para toplama, propaganda gibi) yaptığı iddiasıyla terör örgütüne üye olmak suçundan Diyarbakır (TMK 10 maddesiyle yetkili) C. Başsavcılığınca 1999/1935  sayısına kayden soruşturma  yürütülmüş, aynı konuda Ankara (TMK 10 maddesiyle yetkili)  C. Başsavcılığınca yürütülen 2008/703 sayılı soruşturmanın  29/01/2009 tarihli yetkisizlik kararı ile Diyarbakır’a gönderilmiş ve bu evrakın da bu yer Cumhuriyet başsavcılığının 1999/1935 sayılı dosyası ile birleştirilmiş, şüpheli hakkındaki soruşturmanın halen bu numara üzerinden devam etmektedir. Şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 15/03/2008 tarihli ve 2008/703 değişik iş sayılı kararı ile yakalama emri çıkartılmış olup halen yakalama kararı devam etmektedir”
Özetle ne demiş Adalet Bakanlığı Selim Çürükkaya’ya?
“Türkiye’ye gelme. Gelirsen enselenirsin.”
Pes doğrusu!..
Bu kadar da olur mu?..
Çok ayıp etmişler!..
Şivan Perver’in ayağına kadar gidip, yalvar yakar Türkiye’ye çağırıyorsunuz?
O, sanatçı ve de Türkücü..
Çürükkaya da araştırmacı yazar. Ne olmuş yani?..
Terör örgütü PYD’nin lideri ve Öcalan’ın yakın arkadaşı Salih Müslim’i  devlet protokolü ile çağırıp Ankara’da en üst düzeyde ağırladınız. Kimse gıkını çıkardı mı?.. Herhangi bir yargı organından  “ne oluyor yahu” bile diyen oldu mu?..
Araştırmacı-yazar Selim Çürükkaya’nın arandığından daha ağır suçlar işleyen PKK’lı ve KCK’lılar  “çözüm süreci” kapsamında ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar. Dağdan inen eli kanlı hainler Bodrum’da lüks otellerde keyif çatıyorlar. Bir şey diyen var mı?
“Çözüm sürecinde”  kışlasından çıkan asker, terörist yakalayan polis var mı?..
Bu zulmü niye reva gördünüz yazar Selim Çürükkaya’ya?
Öcalan’ın muhalifi olduğu için mi?
Her alanda adil olan(!) AKP’nin bu yaptığına çifte standart denmez mi?
Nerede kaldı, hak-hukuk, gak-guk?
Vallahi, bu hiç olmadı Adalet Bakanı sayın Sadullah Ergin!..
Neredeyse iktidarınızın hassas adalet terazisinden şüpheye düşeceğiz.
Ne olur!.. Bir açıklama yapıp bizi kafa karışıklığından kurtarın. Yüzde 100 inanacağımız açıklamanızı da lütfen Habertürk ekranından yapın. Hemi de çok “özel” olsun!..

Yazarın Diğer Yazıları