Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son vaka sayısı için şok iddia. Yine mi kandırılıyoruz

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son vaka sayısı için şok iddia. Yine mi kandırılıyoruz
Nörobilimci Çağhan Kızıl Türkiye’nin dün açıklanan Covid-19 vaka sayılarıyla birlikte dünyada nüfusa oranla en fazla Covid-19 vakası çıkan ülke olduğunu söyledi. Kızıl, açıklanan gerçek sayıların verilenden daha da yüksek olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın son 24 saatte 28.351 vaka açıklamasının ardından Nörobilimci Çağhan Kızıl, açıklanan sayıların bu rakamların da üstte olduğunu ifade etti.

"GERÇEĞİN SADECE BİR KISMI"

Nörobilimci Kızıl, “Bugün verilen sayılar da gerçeğin bir kısmı, çünkü testler yetersiz, test yapılmayan klinik bulgulu kişiler dahil değil” dedi.

ekran-alintisi-2-048.jpg

“Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek, halkı kandırmak, insanların yaşamlarını kaybetmesine sebep olmakmış” diyen Kızıl,  “Kusura bakmayın, bilim ve tıbbın amacı doğruyu, doğayı, ve insan yaşamını öncelemektir. Siz buna leke dediniz, biz dürüstlük diyoruz” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-20201126111252.jpg

Vaka sayısındaki artış için ‘sizin eseriniz diyen Kızıl Sağlık Bakanı’na “Aylardır sorumluluğunuzun gereğini hatırlattık. Dikkate almadınız. Bu durum sizin eseriniz. Birlikte olmak bilim insanlarını dinlemekle olurdu. Güven sağlamak en önemlisiydi. Başaramadınız @drfahrettinkoca” diye seslendi.