Şahan Gökbakar dolar karşısında Japon Yeni'ni örnek gösteren AKP'li Cahit Özkan'a kapak yaptı

Şahan Gökbakar dolar karşısında Japon Yeni'ni örnek gösteren AKP'li Cahit Özkan'a kapak yaptı
Doların 12 Türk lirası seviyelerine ulaşmasına ve Merkez Bankası'nın faiz kararına oyuncu Şahan Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Merkez Bankası''nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından dolardaki yükseliş hızlandı. Dolar rekor üstüne rekor kırarak 12 seviyelerine kadar ulaştı. 

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, dolarla ilgili yaptığı açıklamasında, "Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu? Nasıl başarısız bir ekonomiyiz diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu? Bu ülkede faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

GÖKBAKAR''DAN TEPKİ 

Açıklamaların ardından oyuncu Şahan Gökbakar sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Japon Yen’i üzerinden örnek veren Gökbakar, 1 Dolar’ın 30 yıldır 113-114Yen şeklinde seyit ettiğini vurgulayarak Türkiye ile kıyasladı.

Gökbakar paylaşımında, “Japon Yen''i 1992 yılından beri 1$= 113-114Yen şeklinde seyir ediyor. Yani 30 yıldır aynı seviyede. Japonya dünyada 3''üncü büyük ekonomi. Japonya''da asgari ücret aylık 1500$,bizde 260$. Yani TL olarak 16.440lira, bizde 2825lira. Japonya yanlış örnek oldu. Venezuela denenebilir.” İfadelerini kullandı.

Merkez Bankası''nın kararına da tepki gösteren Gökbakar, “Direk sıfır yapsanıza faizi…niye böyle tek tek...Madem piyasaları, kurları falan önemseyen yok, yapın kafadan 0 faiz. Hadi anam faiz maiz yok bizde deyin... Artık o zaman baronlar, lobiler, dış güçler, kıskanan eden vs. onlar düşünsün... Not: Bu bir tavsiye değildir” paylaşımını yaptı.

 

İlgili Haberler