Sahilleri doldura doldura bitiremediler... Bir şehrimizdeki doğa harikası betona gömülecek

Sahilleri doldura doldura bitiremediler... Bir şehrimizdeki doğa harikası betona gömülecek
Ordu’nun Altınordu ilçesinde vatandaşların hafta sonu ailesiyle giderek nefes aldığı sahil betonla doldurulmak isteniyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde vatandaşların hafta sonu ailesiyle giderek nefes aldığı sahil betonla doldurulmak isteniyor. Bu işlemse ‘Balıkçı Barınağını Revizyon’ projesi altında yapılıyor.

Bölgede zaten bir balıkçı barınağı var ve üstelik yıllardır verimli kullanılmıyor. Bölge halkı doğayı ciddi anlamda tahrip edecek bu projenin biran önce durdurulmasını istiyor.

Kumbaşı Mahallesi’ndeki Efirli mevkindeki çakıl-kum sahil, yaklaşık 30-35 yıl önce doldurup balıkçı barınağı yapılmıştı. Yapılırken de ‘oldu bitti’ye getirilen projeyle oradaki doğa harikası kumsal da yok edilmişti.

Diken''de yer alan habere göre, daha önce Balıkçılar Kooperatifi’ne devredilen ve balıkçıların ihtiyaçlarına yönelik kullanılmak üzere yapıldığı söylenen bu barınak, yıllar içinde bakımsız kaldı ve amacı doğrultusunda kullanılmadı.

Hatta bir kısmı gemi ve tekne imalatçısı firmaya verildi. Söz konusu firma şu anda orada tekne imalat ve onarım işleri yapıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atıl olarak kalan barınağın sağ tarafındaki kayalıkları ve sahili 8 bin metrekare daha doldurarak barınağı büyütmek istiyor.

Bölge halkı doldurulmak istenilen alanın hem o mahalledekilerin hem de tüm şehir halkının ailece kullanabildikleri Ordu’nun en güzel sahili olduğunu belirtiyor.

Valilik insanların denize ulaşımını tamamen engelleyecek ve doğaya zarar vereceği açık olan bu proje için ÇED raporuna gerek olmadığını belirtti.

Oysa ki çevre aktivistleri doğa harikası alanın hem insanların nefes alabileceği az sayıda sahilden biri hem de türlü deniz canlılarını barındıran bir alan olduğunun altını çizdi.

Zaten yıllar önce inşa edilen barınak da o bölgenin doğasını büyük oranda bozdu.

Ordulular geri kalan kısmın da yok edilmemesi için harekete geçti. Yakın çevrede oturan herkesi olumsuz şekilde etkileyecek projenin durdurulması için dava açmaya hazırlanıyorlar.

İlgili Haberler