Said Nursi, sinekler, "ölüm tehdidi" ve Ermenilikle suçlanma…

Geçen hafta "Sinekler Said Nursi'ye göre çok yararlılar… Peki ya bilim ne diyor?" başlıklı bir yazım yayınlandı bu köşede, hatırlarsınız. Kimseye iftira etmemiştik, olmayan şeyleri yazmamıştık, Said Nursi'nin kendi ağzından sineklere dair görüşlerini aktarıp, bilimin ne dediğini de yazının altına eklemiştik.

Önce, "risalehaber" adlı internet sitesi "ağzını bozarak" tepki verdi: " Said Nursi'ye saldıran Cazim Gürbüz'e cevap sinekten: Bu koca kafalı... O kadar ırkçı ki sineğe bile kinli! Milliyetçi YENİÇAĞ Gazetesi'nin 'Said Nursi ve Nurcularla ilgili yalan-yanlış yazan' yorumcusu Cazim Gürbüz, bu sefer de Sinek Risalesi'ne kafayı taktı…"

Gülüp geçtim bu suçlamalara, sosyal medyada paylaşıp dalgamı da geçtim. Nesini ciddiye alayım?

Fakat facebook adresimi öğrenen iki kişi, herkese açık iki paylaşımım üzerinden hakaret ve tehditlere başladılar. O iki herkese açık paylaşımım, son kitabım "Ehl-i İslam'dan Cinsel Fetvalar"a ilişkindi (birisi Tele 1 Televizyonunun tanıtım görüntüsü idi).  Bu kitapta topladığım cinsel fetvaların hepsinin kaynağı var, kendimden bir şey uydurmadım, gönül rahatlığıyla paylaştım ki herkes görsün, kitabım tanınsın.

İşte bu tanıtımlara dalan o iki kişiden ilki, bozuk Türkçesi ve felaket imlası ile beni ölümle tehdit etti! Düzeltmeden aynen alıyorum aşağıya:

Yılmaz Kardoğan: Hayvanliktan İnsanlığa çıkmamış Şehvani İnsan Edebinle Otur Bizim değerlerimize Abilerimize Ustadlarimiza Saldırma Yoksa Vallahi Seni kitabınla bulduğum yerde O pis cesedinin sonu kötü Olur.

Adama bakın yahu, Said'in sineklerine laf ettim, "uçkur fetvaları"nı derleyip kitap ettim diye beni öldürecek. Kafaya bakın!

Gelelim ikincisine… Bu da benim soyumu benden iyi biliyormuş meğer. Ermeni imişim. Hadi okuyalım:

Nesim Kalfa: Cazim Gürbüz senin ne olduğunu ben iyi bilirim senin şecereni yayınlayacağım o zaman kim olduğunu gör. 1915'te Erzurum'dan kaçan Ermenilerden olduğunu ve burada Bayburt'ta kendinizi gizlediğinizi, Türk ve İslam düşmanı olduğunuzu yayınlicam. Merak etmeyin siz Türk ve İslam düşmanısınız milliyetçisiniz ama Türk milleti asla değil Ermeni milliyetçisisiniz. Bunu herkes bilecek, adam mısınız, bunu yayınlarsınız, kitap yazmakla, köşelerde yazı yazmakla, bu milletin inancına ve dinine küfür edemezsiniz. Sizin gibiler bu milleti aldatamaz. Akıllı olun buna mışsınız ne dediğinizi bilmiyorsunuz.

Bu ümmetçi takımı, hem İslam'da ırkçılık yoktur derler, hem de kuyrukları sıkıştığında böyle adice "ırkçılık" yapıp iftira ederler. Şu "şeceremi" bekliyorum, yayınlasın görelim. Yayınlasın ama önce o küçümsediği kitaplarımı okusun. Sözgelimi "Kemalist Türkçülük" adlı kitabımı… Balkan Harbi ve I. Dünya Savaşı'na katılan (Duhul tarihi 1911, terhis 1918) dedem Serçavuş Şevki Efendi ile ilgili bilgiler ve Enver Paşa'nın dedeme madalya ile birlikte verdiği beratın fotokopisi var orada.

Ve bir de sevinilesi bir durum: Tartışma konusu yazıma yazısından alıntılar yaptığım Ahmet Cemil Çökren'den "saygılı" bir yanıt geldi. Yeni Asya Gazetesi'nde yazdığı "Sinek düşmanlığını bırak! 2" başlıklı yazısında, bilimsel örnekler vermiş sineklerin yararlarına değgin. Verdiği örnekler umarım doğrudurlar... Sonuçta hepimiz doğruyu arıyoruz öyle değil mi?

 

Yazarın Diğer Yazıları