Sakarya Üniversitesi kaç akademisyen alınacağını açıkladı

Sakarya Üniversitesi kaç akademisyen alınacağını açıkladı
Sakarya Üniversitesi, yeni yıla günler kala iki ilan birden yayınlayarak 83 akademik personel alınacağını duyurdu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) yeni yıla sayılı günler kala toplam 83 akademik personel alımı için iki ilan yayınladı. İlk ilana göre çeşitli fakülte ve meslek yüksekokullarında öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olarak görevlendirilmek üzere toplam 37 personel alınacak.

Medyabar''da yer alan habere göre, ALES''ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alanların başvurabileceği kadrolar için sınav yapılacak.

İlana son başvuru tarihi 12 Ocak 2022, sınav tarihi 26 Ocak 2022, sonuç açıklama tarihi ise 2 Şubat 2022 olarak açıklandı.

46 AKADEMİSYEN ALINACAK

İkinci ilan ise öğretim üyesi alımı için yayımlandı. Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadroları için toplam 46 akademisyen alınacak.  Akademisyen ilanına göre Profesör, Doçent ve Doktor başvuruları online olarak alınacak. Doçent unvanı almış bulunanların Doktor ve Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamayacakları belirtildi. Başvuruların on-line olarak "https://akb.sabis.sakarya.edu.tr" web sayfası üzerinden yapılacağı ve son başvuru tarihinin ise Resmi Gazete''de yayımlandığı tarihten itibaren 15 onbeş gün olarak belirlendi.