Bruma imzaya kaldı

Bruma imzaya kaldı
Bruma imzaya kaldı

Galatasaray, Sporting Lizbonlu Bruma'nın transferinde mutlu sona yakın.

Galatasaray, Sporting Lizbon'un genç Portekizli futbolcusu Bruma'nın transferinde mutlu sona ulaştı.
Aslan, yabancı transferinde listesinin ilk sırasında yer alan Bruma için Sporting ile her konuda anlaşt. Teknik direktör Fatih Terim, U-20 Dünya Kupası’nda golleri ve asistleriyle Portekiz’in en çok öne çıkan ismi olan 18 yaşındaki sol açığın mutlaka alınmasını yönetime iletirken sarı-kırmızılıların karşısına ise yaklaşık 12 milyon Euro’luk bir bedel çıkmıştı.

'Ben, onu oynatırım'
Kulübü ile davalık olan ve ayrılmak istediğini söyleyen Bruma’yı Sporting Lizbon satmak istemese de son gelişmelerin ardından Portekiz ekibi oyuncunun satışına da olumlu yaklaştı. G.Saray’ın 6 milyon Euro’yu nakit ve geri kalan 6 milyon Euro’yu da taksitler halinde ödenmesi teklifini kabul eden Sporting Lizbon, G.Saray’ın teklifini kabul etti ve uzun süredir devam eden görüşmeler mutlu sonla tamamlandı. 
Transferin gerçekleşmesi için en önemli adım ise Terim ile başkan Ünal Aysal’ın dün yediği yemekte atıldı. 12 milyon Euro ödeyeceklerini belirterek Bruma’dan maksimum katkı almaları gerektiğini hatırlatan Aysal’a Terim’in cevabı “Başkanım, siz merak etmeyin. Ben, onu oynatırım oldu.

Yıllık 1.8 milyon
Hocasından aldığı garantiyle yeniden harekete geçen Aysal, Sporting Lizbon ile aradaki tüm pürüzlerin kaldırılmasını istedi ve transfer 12 milyon Euro’ya bitirildi. 5 yıllık sözleşme imzalanacak Bruma’ya yıllık 1.8 milyon Euro ödenecek, resmi açıklama ise bugün yapılacak.