Samsung yeniden üretimi durdurdu

Samsung yeniden üretimi durdurdu
Samsung Çin’in Xian şehrinde bulunan işlemci fabrikası, 16 Nisan tarihinden 19 Nisan tarihine kadar üretimi durdurduğunu açıkladı. Sebep olarak salgının hızlandığı ifade edildi.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Samsung Elektronik’in Çin’in Xian şehrinde bulunan işlemci fabrikası, 16 Nisan tarihinden 19 Nisan tarihine kadar üretimi durdurdu. Fabrika, üretimi durdurmadan önce salgın nedeniyle bir ay içinde yalnızca 250.000 işlemci üretti. Bu veri, şirketin bir aylık toplam üretiminin yarısından daha az bir sayıya eşit.

Fabrikanın üretimi şimdilik sadece bir süre için dursa da yine salgının seyrine göre kapanma devam edebilir. Üretimin durması şimdilik bir süre için sorun olarak görülmüyor. Fakat kapanmanın uzaması halinde bu durum Samsung için sorun haline gelebilir. Sonuç olarak ise Samsung, işlemci teslimatlarında gecikme sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir.

Samsung, Çin’de yaşanan salgınlardan etkilenen tek şirket değil. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın da teslimatlar konusunda gecikme yaşayabileceği haberleri gündeme gelmişti. Çin Ticaret Odası’nın yaptığı açıklamaya göre ülkede bulunan işletmelerin yüzde 57’si karantinanın sonucu olarak sorunlarla karşılaştı. Samsung ise yaşadığı sorunlar nedeniyle üretimini Teksas’da bulunan 1200 dönümlük dev bir fabrikaya ihraç etmeyi planlıyor.

İlgili Haberler