Sayıştay raporunda ortaya çıktı. Zarardaki PTT’den görülmemiş ballı sözleşme. Hırsızlık yapana bile ödenecek

Sayıştay raporunda ortaya çıktı. Zarardaki PTT’den görülmemiş ballı sözleşme. Hırsızlık yapana bile ödenecek
Son dönemde zararda olmasıyla sık sık gündeme gelen PTT’de Bilgi Teknolojileri üst düzey yöneticileri için hazırlanan “ballı” sözleşme ortaya çıktı. Sözleşmeye göre görevden alınan yönetici bürüt maaşının 36 katı kadar tazminat alabilecek ve bu tazminat hırsızlık ve yüz kızartıcı suç işlenmesi durumunda dahi ödenecek.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.''nin genel müdür, genel müdür yardımcısı gibi personelle imzaladığı sözleşmede, bu yöneticiler her ne suretle görevlerinden alınırlarsa alınsın, kendilerine brüt ücretin 36 katı tutarındaki parayı 1 hafta içerisinde ödenmesi hükme bağlanıyor. 

HIRSIZLIK YAPANA BİLE ÖDENECEK

2019''u 1.2 milyar lira gibi rekor zararla kapatan PTT''ye bağlı kuruluş için yapılan sözleşmede "hırsızlık ve yüz kızartıcı suç işlenmesi durumunda sözleşmenin feshedilmesini" öngören İş Kanunu''nun 25''inci maddesinin ödeme yapılmasına engel olmayacağı da açıkça hükme bağlandı. Sayıştay, "Şirket, hırsızlık yapması, güveni kötüye kullanması gibi durumlarda personel ile olan sözleşmesini feshetse dahi bu cezai tutarı ödemek zorunda kalacaktır" dedi. 

Sayıştay raporunda, görev süresi dolmadığı halde sözleşmesi feshedilen bir genel müdür yardımcısına tam 847 bin 532 lira tazminat ödendiğini de açıkladı.