Sayıştay'a altın varaklı salon

Sayıştay'a altın varaklı salon
Sayıştay Başkanlığı’nın Şeref Salonu’nda yapılan yenileme dikkat çekti. Altın varaklı motiflerin ve Osmanlı figürlerinin öne çıktığı salona büyük boy Abdülaziz portresi yer aldı.

Sayıştay Başkanının misafirlerini kabul ettiği Şeref Salonu yenilendi. Yeni salonun ilk görüntüsü de Başkan Ahmet Baş'ın Bilgi Sistemleri Denetim ve Kontrol Birliği–ISACA'nın İstanbul Şubesi yöneticilerini kabulünde ortaya çıktı. 

Salonun altın varaklı işlemeler, Abdülaziz portresi ve Osmanlıca figürlerle süslenmesi dikkat çekti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan,  yenilenen salona tepki gösterdi. Arslan, "Kamunun hesaplarını denetleyen Sayıştay israfın ve şatafatın merkezi olmuş, balık baştan kokmuş'' ifadelerini kullandı.

Arslan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu görüntülerden sonra Başkana da fes yakışır. Şatafatlı şeref salonları döşeyerek, Osmanlıcılığı Cumhuriyetin değerlerinin önüne geçirmek için büyük bir gayret olduğunu görüyoruz. Sayıştay'ın kurucusu padişahı ve onun fermanını reddettiğimiz yok.

Bütün itirazımız, ülkemizin en sıkıntılı döneminde, ölçüsüz şatafattır. Cumhuriyet karşıtlığına, Atatürk düşmanlığına bu simgelerin alet edilmesidir. Kapıları altın rengi işlemeli, padişah özentisi…Kamunun hesaplarını denetleyen Sayıştay israfın ve şatafatın merkezi olmuş, balık baştan kokmuş'"