Seçim sonuçlarından önce Trump’a büyük şok. ABD seçimlerinde neler oluyor?

Seçim sonuçlarından önce Trump’a büyük şok. ABD seçimlerinde neler oluyor?
ABD’de 3 gündür devam eden seçimlerde mevcut Başkan Donald Trump hayatının şokunu yaşadı. Seçimleri Biden’in gerisinden takip eden Trump’ın seçimlerde hile olduğunu iddia ettiği açıklamalarını birçok tv kanalı yarıda kesti.

ABD’de başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemi devam ederken ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Veri akışının durması, hile iddiaları birbirini kovalarken, son olarak mevcut başkan Donald Trump’ın basın toplantısı da yarıda kesildi.

Demokratlar "yasa dışı oyları bizden seçimi çalmak için kullanıyor" ifadedesini kullanan Trump, konuşmasında defalarca "hile"den söz ederken birçok eyalette sonuçlara itiraz ederek hukuki yollara başvuracağını dile getirdi.

Trump'ın televizyondan canlı olarak yayınlanan basın toplantısı, ABD'nin birçok yayın kuruluşu tarafından yarıda kesildi. Başkanın "yanlış ifadelerinin" teyit edilemediği gerekçesiyle basın toplantısını yarıda kesen ilk televizyon MSNBC oldu. CNN televizyonu sunucusu da Trump'ın basın toplantısını "Ne kadar üzücü bir akşam" sözleriyle değerlendirdi. New York Post da Trump'ın iddialarını "temelsiz" olarak nitelendirdi.