Trump Beyaz Saray'da açıklama yaptı. Büyük bir sahtekarlık girişimi var

Trump Beyaz Saray'da açıklama yaptı. Büyük bir sahtekarlık girişimi var
Beyaz Saray'da açıklama yapan Donald Trump, seçimde hile ve çalma olduğunu vurgulayarak "Bütün kilit noktalarda çok iyiydik, sonra oylarımız teker teker kaybolmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadık" dedi.

Trump Beyaz Saray'da açıklama yaptı

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Sayım devam ederken Trump Beyaz Saray'da açıklamalarda bulundu.

Trump şunları söyledi: 

Seçim sonuçlarını bilerek uzatıyorlar. Uydurma anketler, destekçilerimizi hayal kırıklığına uğratmayı amaçlıyor.

Büyük bir sahtekarlık, seçimleri çalma ve hile girişimi var ve bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Hiç kimse seçmenlerimizi bastıramaz, susturamaz. Seçimi çalmaya, seçime hile karıştırmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'da Demokratların seçimden üç gün sonra bile oy getirmeye devam ettiklerini, kimlik göstermeden oy kabul ettiklerini gördük. Çuval çuval oy getirdiler.

Birkaç eyalet kaldı. Bütün kilit noktalarda çok iyiydik, sonra oylarımız teker teker kaybolmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Pensilvanya'da neredeyse 700 bin oy öndeydik, bu sayı şimdi 90 bine düştü. Sürekli yeni oylar geliyor ve bizim gözlemcilerimizin takip etmesine izin vermiyorlar. Birçok şey oldu. Arizona'da kazanmanın eşiğindeyiz. Senato'da çoğunluğu koruduk ve orada kazandıklarımızla gurur duyuyoruz.

Söyledikleri gibi mavi bir dalga falan olmadı. Bunun yerine, büyük bir kırmızı dalga gördük. Ve bu, medyada gerektiği kadar ilgi görmedi. Cumhuriyetçi Parti'ye 4 milyon oy daha kazandırdık, bu parti tarihindeki en yüksek sayı. Cumhuriyetçiler arasında, Beyaz olmayanlardan en çok oy alan kişi oldum."