"Şehir savaşlarıyla alt yapıyı kurdular"

"Şehir savaşlarıyla alt yapıyı kurdular"
Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, Suriye'deki bugünkü durumun ortaya çıkmasının alt yapısının Türkiye'deki şehir savaşlarıyla atıldığını belirtti.

Fatih Erboz / Yeniçağ

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "IŞİD, PKK, YPG, El Kaide, El Nusra gibi terör öğütlerine kimin destek verdiğini Türkiye'deki yetkililer biliyor ama açıklamadıkları gibi bir şey de yapamıyorlar. Sorun da buradan kaynaklanıyor" dedi.

Yaşanan şehir savaşlarının tesadüfen olmadığını dile getiren Tantan, bunun ABD'nin Türkiye'yi denemesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin mali ve ekonomik anlamda, kültürel yapılarının çökmesi açısından kayıp noktasına geldiğine dikkat çeken Tantan şunları anlattı: "PKK'yı yüksek teknolojilerle eğittiler. Türkiye zayiat verdi. Birçok şehit verdi. Halkını bombalayan bir imaj verdi. Şehir savaşlarıyla Türkiye'yi meşgul ederken Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD'nin eğitilmesine, bir araya gelmelerine büyük katkı sağladılar. Kandil'de ve Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD, ülkesinin özgürlüğü için savaşan bir konuma getirildi. Türkiye bunu göremedi. Bağımsızlık ve özgürlük savaşçısı oldular. François Hollande YPG'li kadın teröristleri kabul ederek onların imajına dünya kamuoyunda katkı da bulundu. Böylelikle her türlü meşruiyet bir anda sağlandı." 

Sadettin Tantan, Türkiye'nin sıkıştığı dış politikadaki açmazı aşabilmesi için iç dinamiklerini hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yaptı. "Tek kişiye endeksli bir güç kullanım yapısı ve bu yapı tehdit altında" diyen Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardan beri PKK ile değil, PKK'yı kullanan güçlerle mücadele ediyoruz, kaybediyoruz. Bu güçlerle hem içeride, hem dışarıda organize mücadele etmesi gerekiyor ama bunu yapamıyoruz. Bunun da nedeni kolaycı yaklaşımlar. Açık ve net bir biçimde bakıldığında Orta Doğu'daki siyaseti batılı servisler kullanıyor. Cumhurbaşkanı'nın bu oyunu durdurabilmesi için bütün partileri bir araya getirmesi gerekiyor." Küresel güçlerin, "Orta Doğu'daki insanlar sizin kardeşiniz" söylemiyle yıllardır Türkiye'yi kullandığını kaydeden Tantan, "Bunu da iktidar biliyor. Şikayet etmekle olmuyor. Bu girdaptan ancak ortak akıl ile çıkabilir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Afrin ve İdlib'e asker göndermesine de değinen Tantan, "Başından beri ABD ve Rusya anlaşmış vaziyette. Enerji savaşları çerçevesinde, büyük şirketlerin konumu belli, her şey ortada. Kimin kimi kullandığı belli, istekler de belli. Tablo çok net. Türkiye olmadan bu coğrafyada emperyal güçler rahat hareket edemez. Türkiye'yi kullanabilmek için içeride mali ve ekonomik sıkıntılarla esir almak istiyorlar. Daha da derinleştirmek istiyorlar. Bunun nedeni de Türkiye'yi kullanmak" dedi. 

PKK terör örgütü ve cemaatlerin maddi varlıklarına el konulmaması nedeniyle bugün Türkiye'nin içte ve dışta tehdit altında kaldığının altını çizen Tantan, "Suriye ve Irak politikalarına baktığınızda IŞİD'in doğuşunda, oradaki aşiretlerin, cemaatlerin parayla satın alındıkları ortada artık" diye konuştu. 

İlgili Haberler