Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Şehit Kaymakam Kemal Bey'den Korgun Kaymakamı Miraç Bey'e...

Şehit Kaymakam Kemal Bey'den Korgun Kaymakamı Miraç Bey'e...

Yeniçağ okuyucuları 1915 Ermeni ayaklanması esnasında Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey''in aldığı önlemler yüzünden; Nemrut Mustafa Divanında yargılanıp idam edilişinin ibretlik gerçeğini bilir. 1999''da MHP''den Yozgat Milletvekili seçilerek Kaymakam Kemal gerçeğini belgeleri ile Türkiye''ye ile paylaşan Mesut Türker''in kulakları çınlasın. Cumhuriyete başkaldıranlar ile düşman ile işbirliği yapanları ifşa edip; devrin hükümetine ve mensubu olduğu parti ve yöneticilerini uyarışı da siyasi tarihimizin karanlık sayfalarında çoktan yerini almış durumda.

Değerli Ağabeyim Mesut Türker''i şükran ile anarken Kaymakam Kemal Bey''in izindeki genç oldukları gibi yeni nesil gazeteciliğin yüz akı olan kardeşlerime de atıfta bulunmak boynumuzun borcudur. Yazıları, araştırmaları ve kitapları ile "Yılın Gazetecisi" adaylarımın başında sevgili kardeşim Selcan Taşçı vardır. Ardından Yeniçağ''da yazmasından onur duyduğum Murat Ağırel... O, Ağırel ki ödüle doymuyor. Türkiyemizin her yerinden, gönüllü kuruluşlarından, meslek örgütlerinden ödül üzerine hak ettiği ödül yağmurlarına tutuluyor. Gurur duyuyorum Murat ile... Yıllarca vazgeçilmezim olan bir internet sitesinin iki değerli yöneticileri olan Barışlar... Pehlivan ve Terkoğlu ikilisini de defalarca bu sütunlardan "Yılın Gazetecisi" ödülüne iyi ki aday göstermişim. Bedelini aslanlar gibi ödeyen kardeşlerimi yeniden kutluyorum. 

İsmail''e gelince... Deli-Çoş delikanlı. Muhabirlik günlerinden beri kimseye eyvallahı olmayan,, kitapları ile iktidarları ürküten Saymaz''ın yazdıklarının, söylediklerinin altına onur ile imza atıyorum. İsmail yine arı kovanına çomak soktu. Ürken, öfkeli arıların kimleri sokacağına ilişkin yorumları değerli okuyucularıma bırakıyorum. Lakin, İsmail''i son "Ordu''nun Korgun Kaymakamı Miraç Akbulut" ile ilişkin haberleri nedeniyle kutluyorum. AKP, MHP ve BBP''nin neredeyse yüzde 90''a varan oy aldığı ilçede AKP''nin İlçe Başkanı, Belediye Başkanının emrinde olmayan, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, 29 Ekim günü yaptığı konuşma yüzünden iftiraya uğrayıp, görevden alınan Kaymakam Bey''in aynı zamanda "Yarbay" rütbesi olan Kaymakam ünvanını taşıyan Korgun Kaymakamını kutluyorum. Demek ki İlçe Başkanının emrinde değilmiş her kaymakam... Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına AKP''lilerin yanında CHP ve DP Milletvekillerini protokol icabı davet edip, konuşma hakkı verdiği için yargısız infaza uğramasını da kamuoyuna havale ediyorum.

Her şeye rağmen Ordu''nun Korgun İlçesinin kaymakamı Miraç Akbulut Bey''in, Boğazlıyan Kaymakamı Şehit Kemal Bey gibi ateşin ortasına atılmasına izin verilmeyeceğinin işaretini aldım. Nemrut Mustafa Divanının devamı niteliğindekilerin anlayışındakilerin "Açığa alıp-görevden aldığı Miraç Akbulut"un, Cumhuriyet değerleri ölçüsünde "Ankara Valiliği"ne, CHP ve ortaklarının yani Millet İttifakı''nın iktidarında getirileceğinin ilan edilmesini önemli bir kazanım olduğunu vurgulamalıyım.

Sonuç da demem o ki; Devir değişiyor... Nemrut Mustafa''nın idam sehpasına gönderdiği Kaymakam Kemal Bey, artık kurban verilmeyecek! Bu gerçeği Cumhuriyetin Savcılarının da görmesini tavsiye ediyorum. Vesayetin çöreklendiği mahkemelerinde görebilmesini umud ediyorum.

İktidarın Vali-Kaymakam makamına getirdi "Devletin memurları"na tecrübeli bir gazeteci olarak tavsiyem şudur: "Devletin Valisi çökmez, Kaymakamı eğilmez!"

"Gerçeklerin günün birinde ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır..." Bu kötü huy özgür ortamlarda hep tekrarlanacaktır. Buna katkı sağlayan genç meslekdaşlarını kutluyorum.

Kaymakam Kemal Bey gibi; Kaymakam Miraç Bey''i asla kurban etmeyeceğiz... Böyle biline!..

Yazarın Diğer Yazıları