Teröristler şeytani taktikler kullanıyor

Teröristler şeytani taktikler kullanıyor
Sokaklara, perde ve branda çekiyorlar. “Namlu ağzı alevi”nin görülmesini engellemek için evlerin dış cephelerine açtıkları küçük deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyorlar

TSK ve emniyet unsurlarının Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenledikleri ortak operasyon sürüyor.

Bölgedeki güvenlik kuvvetlerinden elde edilen fotoğraflara göre, operasyon zor hava şartlarında devam ediyor. Soğuk havaya rağmen mevzileri bırakmayan güvenlik güçleri, yaktıkları sobayla ısınmaya çalışıyor. Operasyon ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıkıyor. Evleri yakan, sokaklara barikatlar kuran, hendekler kazan terör örgütü üyeleri, okulları ateşe veriyor. Yollara el yapımı patlayıcılar döşeyen teröristler evleri ise mevzi olarak kullanıyor. Evlerin arasındaki duvarları kırarak mevziler arası geçişi sağlayan teröristler, insansız hava araçlarının görüntü almasını engellemek için evlerin arasına, sokaklara perde, branda çekiyor. Teröristler evlerin dış cephelerinde açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Operasyonların sürdüğü mahallelerdeki birçok evde bu küçük delikler dikkat çekiyor. Deliklerin çapını küçük tutan teröristler böylece merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan “namlu ağzı alevi”nin görülmesini engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede yerlerinin güvenlik güçlerince tespit edilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen teröristlerin bu taktiği Ayn el Arap’ta da kullandıkları belirtildi.

Patlayıcı dolu 2 tüp

Bu arada, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Midyat yolu altından geçen menfeze terör örgütü tarafından konulan patlayıcı dolu 2 mutfak tüpünü polis imha etti. Nusaybin İpek Yolu Mahallesi Midyat yolu altından geçen menfeze tuzaklanmış patlayıcı dolu 2 mutfak tüpünü gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda zırhlı araç ve sinyal kesici Midyat yolunu trafiğe kapatıp bölgeye güvenlik şeridi çekti. Akşam saatlerinde meydana gelen olaydan dolayı polis mahalle sakinlerine bomba imha edileceği yönünde anons yaptı. Polis bölge sakinlerinin pencereleri açıp arka odalara geçmelerini ikaz etti. Daha sonra zırhlı araçtan patlayıcı dolu tüplere defalarca ateş edildi. Patlayıcılar büyük bir gürültü ile imha edildi. Bombalar yolda büyük çukur açtı. Patlamanın etkisiyle civardaki evlerin camları kırıldı ve bazı evlerde çatlaklar oluştu. Bazı işyerlerinin de kepenkleri yerinden çıktı, bazı araçların camları kırıldı. Patlamadan dolayı Midyat ilçesine giden yol trafiğe kapanırken mahallenin bir bölümüne elektrik tellerinin kopması nedeniyle enerji verilemedi. Öte yandan yoldaki patlayıcı imha edilmeden birkaç dakika önce Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallesinde bulunan hendek bölgesinden büyük bir patlama meydana geldiği duyuldu.

 

5-031.jpg

 

2-223.jpg

3-140.jpg

4-058.jpg