Bu besinleri tüketmeden bir kez daha düşünün

Bu besinleri tüketmeden bir kez daha düşünün
Severek tükettiğimiz bazı besinler bilmediğimiz riskler taşıyabilir. İşte risk taşıyan o besinler...

Food and Drug Administration tarafından yayınlanan ''En riskli yiyecekler'' listesinde en üst sıralarda, severek tüketilen besinler var.

İşte bilmediğimiz riskli yiyecekler:

MANTAR

Bazı mantarlar, ölüme kadar götürebiliyor. Türlerinden bazıları zehirlenmelere yol açıyor. Güvenli olduğuna emin olmadığımız mantarları tüketmemek gerekiyor.

YER FISTIĞI

Besin alerjilerine bağlı ölümlerin başında yer fıstığa alerjisi olanlardan kaynaklanıyor.

ACKEE MEYVESİ

Jamaika''da yetişen bu lezzetli, ama bir o kadar da zehirli meyve, vitaminler ve protein açısından zengin olsa da, iyice olgunlaşmadan tüketildiğinde karaciğerinizden glikozun salınmasını engeller ve ölüme neden olur.

YUMURTA

Health.Com''a göre, Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle ilişkili. Yumurtların içinde üreyebilen bu zararlı bakteri, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor.

Dolayısıyla yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Çiğ yumurta içeren mamulleri tüketmemek de alınabilecek önlemlerden.

İSTİRİDYE

İstiridyeler doğru tüketilmediğinde pek çok hastalığa neden olabiliyor. İstiridyeler, okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer filtreledikleri su kirliyse, İstiridyenin kendisi de kirlenmiş olur.

KAHVE

Dişlerde sararma, uykusuz geceler ve vücudun su seviyesindeki azalmalar gibi önemsiz sayılabilecek bir takım etkilerin yanı sıra, sıcak kahvenin deriyle teması halinde meydana gelebilecek üçüncü derece yanıklar gibi bir takım ciddi etkiler de söz konusu.

SOSİS

Yapılan araştırmalara göre, çocuklarda boğulma tehlikesi arz ediyor. 10 yaş altı çocuklarda görülen beslenmeye bağlı boğulmaların yüzde yirmisi sosisler yüzünden meydana geliyor.

 

İlgili Haberler