Terör, birinci sırada!..

Terör, birinci sırada!..
Ak Saray'daki Mustafa Kemal'siz ilk MGK toplantısı, büyük tepki gördü. Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ise Atatürk'ün fotoğrafı başköşedeydi.

Terör birinci sırada!..

Bakanlar Kurulu sürerken Jandarma Genel Komutanı Org. Abdullah Atay da Saray'daki toplantıya katıldı. Erdoğan'ın Ak Saray'da başkanlık ettiği Kabine toplantısı 8.5 saat sürdü. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, iç ve dış terör olaylarının masaya yatırıldığını açıkladı. Arınç; MİT Müsteşarlığı, Emniyet ve Jandarma'nın sunum yaptığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantıya Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu birlikte geldi. Toplantı daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirildiği salonunda Erdoğan'ın başkanlığında saat 12.30 sıralarında başladı. Saat 15.20 sularında öğle yemeği arası verildi, 6 bakanın sunum yaptığı toplantı saat 21.00 sularında sona erdi. 8.5 saat süren toplantıdan ilk kareler, öğle saatlerinde basına yansıdı. Bu fotoğraflarda toplantı odasındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı dikkat çekti. Daha önceden Ak Saray'daki ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Atatürk'ün fotoğrafının olmaması büyük eleştirilere neden olmuştu. Köşk'ten bu eleştirilere, onarımın daha bitmediği yönünde bir cevap verilmişti. Bu toplantıda oturma düzeni de dikkat çekti. Erdoğan, masanın en başında tek başına otururken, sağ tarafında başbakan, sol tarafında da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yer aldı. Diğer yönden, Başbakanın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısındaki protokol düzenin korunduğu görülen toplantıda bakanlar da bakanlıklarının alfabetik sıralamasına göre toplantı masasındaki yerini aldı. Toplantı sürerken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da Ak Saray'a gelerek toplantıya katıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı yaptı.

Uyum içindeyiz
Bülent Arınç, toplantı öncesinde Erdoğan'ın Davutoğlu ile başbaşa bir görüşme yaptığını belirterek, Erdoğan'ın açış konuşmasında; "Hükümetin ve kendilerinin sadece millete hizmet amacıyla çalıştığını başka gayeleri olmadığını söyledi. Hükümetle uyumu bozmaya çalışan veya Cumhurbaşkanı ve hükümet arasında bir çekişme varmış gibi gösterenlerin yanlış iş yaptığını söyledi" dedi. Arınç, toplantıda güvenlik ve asayiş konusunun geniş yer aldığını belirterek, "Küresel terör konusunda MİT müsteşarlığının bir değerlendirmesi oldu. Jandarma Genel Komutanı'mız ve Emniyet Genel Müdürü'müz de toplantıya katıldı. İçişleri Bakanı güvenlik ve asayiş konusunda uzun bir sunum yaptı. Adli ve idari soruşturma yürütülüyor.Bu tür olaylara zemin yaratmak için bazı çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Burada bir eşkıya bir grubu varsa onlarla mücadele etmek şüphesiz hükümetimizin görevidir. Hendekler kazılması ve belediyenin destek vermemesi nedeniyle bölgeye araçlar gönderildi. Bu olayların bir daha yaşanmaması ve olayları çıkaranların en kısa zamanda adliye önüne çıkarılması en büyük arzumuz.

Cizre olayları
Cizre'de yaşanan acı olaylar da gündemimizin içindeydi. Bu sadece bir asayişsizlik olayı değil, aynı zamanda Çözüm Süreci'ni de yakından ilgilendiriyor. Yine Cizre konusu gündeme geldiğinde, bunun bir siyasi boyutunun da olabileceği düşünülüyor" diye değerlendirdi. Ekonomik değerlendirmenin de yapıldığını belirten Arınç, "Ali Babacan ve Nihat Zeybekçi'nin katkılarıyla bir sunum yapıldı. Bankaların göstermiş olduğu çalışmaları ve gelişmeleri grafikler şeklinde bizlere sundular" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç, bundan sonraki Bakanlar Kurulu 'nun 26'sında Başbakanlık'ta yapılacağını söyledi.

Haber: Fatih Erboz