Türkiye’ye özgü “sanayilik domates”

Türkiye’ye özgü  “sanayilik domates”
Türkiye’ye özgü ’sanayilik domates’ çeşidi geliştirildi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü laboratuvarlarında 3 yıl süren çalışmayla, değişik hastalıklara, stres, zararlı böcekler gibi verimi düşüren tüm faktörlere dayanıklılık gösteren, tadı ve kalitesi bozulmayan Türkiye’ye özgü ’sanayilik domates’ çeşidi geliştirildi. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Doğanlar bu domates çeşidinin kullanılmasıyla tohumda dışa bağımlığın ortadan kalkacağını, kanserojen madde içeren ve ekolojik dengeyi bozan kimyasal ilaç kullanımının önemli ölçüde azalacağını söyledi.