Sıcak ve yoğun trafik sinirleri yıpratır

Sıcak kişinin tepki zamanını bozar. Sıcak kişide bir uyku hali oluşturur. Özellikle trafikte uzun süreli beklemelerde sıkıntı ve stresin arttığını söylemek mümkündür. Birkaç olumsuz durum bir araya geldiğinde doğru ve seri tepkilerimiz, dikkatimiz bozulur.
Yoğun trafik tek başına bir stres kaynağıdır. Bunun üzerine bir de sıcağın verdiği yoğunluk ve baskı ilave olduğunda tahammülsüzlük dayanılmaz bir hal alır. Çoğunlukla pek çok yolda araç sahiplerinin birbirlerinin hızla üzerlerine yürüdüklerini ve kavga ettiklerini görürüz. Sıcak ve yoğun trafik sinirleri yıpratır ve dikkatimizin kaybolmasına sebep olduğu için kazalara sebep olacaktır. Kaza hem can hem de mal kaybı ile sonlanır. Burada sevdiklerini kaybeden kişiler yıllarca acı çekerler. Bir çok ocak söner. Mutsuzluklar, yıkımlar, babasız annesiz çocuklar ve çocuklarını yitirmiş ailelerin acısı dayanılmaz olur.
Yaşam bize bir hediyedir. Yaşama amacımız bu hediyeyi çocuklarımız ve bizden sonraki nesiller için daha güzel hale getirmek için yaşam olmalıdır. Sıkıntılara ve tehlikelere devletin ve kişilerin dikkatlerini çekerek hayatta mutlu olarak tanrının bize verdiği ömrü olduğunca yaşamalıyız. Bu alanda eğitimler, terapiler ve araştırmalar yaparak yaşama yaşam katmalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları