Metaverse VR başlık kullanan kişiler evlerindeki eşyaları kazalara karşı sigortalatıyor

Metaverse VR başlık kullanan kişiler evlerindeki eşyaları kazalara karşı sigortalatıyor
Metaverse Ave VR başlık kullanımı birçok kazayı da beraberinde getiriyor. Sigorta şirketi Aviva, konuyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

VR yüzünden kırılan eşya sorunu büyüyor!

ShiftDelete - Son dönemde gündemden düşmeyen metaverse, günden güne popülerliği artırmaya devam ediyor. Bunun sonucu olarak da anal gerçeklik başlık kullanımları da giderek yaygınlaşmaya başladı. Ancak tüm dünyada kullanımı sırasında oldukça fazla kaza meydana geliyor. Bu kazaların boyutunu Sigorta şirketi Aviva gözler önüne serdi.

VR kulaklıklar, sigorta taleplerinde yüzde 31’lik bir artışa neden oldu

Metaverse evreninde gezinirken ya da VR başlıklarla oyun oynarken meydana gelen kazalar ile ilgili birçok video bugüne kadar hep önümüze çıktı. Sigorta şirketi Aviva’ya göre VR başlık kullanan kişiler artık evlerindeki eşyaları kazalara karşı sigortalatmaya başladı.

Aviva, metaverse gezginlerinin talepleri doğrultusunda ev eşyalarının sigortalama oranının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31’lik bir artışa neden olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl da VR başlıklar nedeniyle birçok kişinin yaralandığı belirtilmişti. Konuya ilişkin olarak Aviva’nın Birleşik Krallık mülk talepleri direktörü Kelly Whittington açıklamalarda bulundu.

"Yeni oyunlar ve gadget’lar popüler hale geldikçe, müşterilerimiz tarafından yapılan iddialarda bunun gerçekleştiğini sıklıkla görüyoruz. Geçmişte ahizeli konsollar, fitness oyunları ve hatta haydut fidget spinners gibi benzer eğilimleri gördük. Bu cihazlar harika bir eğlence kaynağı olabilir, ancak insanları çevrelerine dikkat etmeye ve ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olmak için ev sigortalarına bir göz atmaya teşvik ediyoruz"

Aviva, 2020 yılında oluşan kazaların daha önce teknolojiye çok hevesli kişiler tarafından oluştuğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl ise bu yelpazenin oldukça genişlediğini belirtti. En çok sigortalanan ev eşyalarının başında ise televizyonlar geliyor. Şirket, kaza hikayelerinin oldukça ilginç olduğunu belirtti.