Sınavlar iptal mi. Sınavlar ertelendi mi

Sınavlar iptal mi. Sınavlar ertelendi mi
Sınavlar iptal mi? Sorusu milyonlarca öğrenci tarafında merakla araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sınavların yüz yüze yapılacağı ile ilgili açıklama gelmesinin ardından Liselerde yüz yüze eğitimin ne zaman ve nasıl başlayacağı, sınavların nasıl yapılacağına dair pek çok merak edilen sorunun yanıtı netlik kazandı. Peki, sınavlar iptal mi? Sınavlar ertelendi mi? Sınavlar ne zaman? Sorularının cevapları ve sınavlara dair tüm detaylar…

Korona virüs salgınından dolayı uzun zamandır uzaktan online eğitim gören öğrenciler, yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala dersleri ve sınavları hakkında netlik kazanmayan konular için telaşlandı. Okullar açılır açılmaz sınavlar olacak mı sorusuna cevap arayan öğrenciler dışında bir de sınavlar ertelendi mi, iptal mi sorularına yanıt arayan öğrenciler mevcut. Konuya ilişkin resmi açıklama ise MEB''den geldi.

SINAVLAR İPTAL Mİ? SINAVLAR ERTELENDİ Mİ? SINAVLAR NE ZAMAN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı''nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurulları tarafından "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceği açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart''tan itibaren planlama yapmaya başlayacak.

Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

ZİYA SELÇUK''TAN SINAVLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Liselerde yüz yüze sınavlarla ilgili bir soru üzerine Selçuk, bu konuda kararın net olduğunu ifade etti.

Çocukların geleceğe dönük yapmaları gereken ödevlerin bulunduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Eylülün ortasında okul açıldı, 1 Kasım''a kadar konu ne kadar olur? Eylül, ekim... Bu kadar konudan karne notu vermek istiyoruz. Karne notunu verirken aslında çocukları izliyoruz da... Lise öğrencilerinin yüzde 40''ı da sınava girdi, yüzde 60''ı kaldı. Onlarla ilgili yerinde karara bağlı olarak örneğin ''şu ilde çok yüksek risk olduğu için okullar açılmayacak'' denildiğinde o ilde zaten sınav olmayacak, yani risk varsa sınav ertelenecek, sonraki haftalarda olacak. Bu yüzden biz okulların çok kontrollü olduğunu biliyoruz, okulların denetlendiğini biliyoruz. Okulum Temiz Belgesi ile her okulun risk değerlendirmesinin yapıldığını ve bizim ciddi miktarda okulumuzda alınması gereken önlemler olduğunu gördük ve bunları da aldık. Bu sınavların yapılması için ortam müsait. Eğer sınav varsa, çocuklar hiç bırakmıyorlar, canlı ders sayısı artıyor ama hiç sınav yok derseniz bu sefer düşüyor. Lise birinci sınıftaki çocuk lise ikiye gidecek, lise birde eksiği olan çocuk lise ikiyi yapamayacak, bu zincirleme devam ediyor. Çocukların en az yarısı ''lütfen sınav olsun, biz çalıştık, hazırlandık, bizim çalışmamızın karşılığı olmalı'' diye ısrarla bize bir tepkide bulunuyorlar."