F1'den Singapur GP kararı! Resmen açıklandı

F1'den Singapur GP kararı! Resmen açıklandı
Formula 1 yönetimi, Singapur Grand Prix'sinin 2028 yılına kadar Formula 1 takviminde yer alacağı açıkladı. Singapur GP'den Ong Beng Seng, ”Gece yarışımızın yedi yıl daha gerçekleşecek olmasından ötürü çok memnunuz." dedi.

Motorsport''un haberine göre; 2008 yılında, Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına ev sahipliği yapan Singapur ile ilgili flaş bir karar alındı. F1 yönetimi, Singapur''un 2022 ve 2028 yılları arasında arka arkaya yedi yıl spora ev sahipliği yapacağını duyurdu.

F1 CEO''su Stefano Domenicali, ”Formula 1''in Singapur''da yedi yıl daha yarış düzenleyecek olmasından dolayı çok mutluyum." "Marina Bay Street Circuit, 2008''de F1 tarihindeki ilk gece yarışına ev sahipliği yaptı ve Singapur, o zamandan beri taraftarları, takımları ve sürücüleri heyecanlandırmaya devam etti." "Singapur, F1 takviminde özel bir yere sahip ve mevcut kontratı uzatmak, sporun Asya''daki varlığını büyütmeye devam etme konusundaki uzun vadeli taahhüdümüzün bir parçası olacak." dedi.

Singapur GP''den Ong Beng Seng, ”Gece yarışımızın yedi yıl daha gerçekleşecek olmasından ötürü çok memnunuz." diye konuştu.

Singapur GP, Formula 1''le son olarak 2017''nin Eylül ayında yeni kontrat imzalamıştı. O tarihte yapılan anlaşma, sonraki dört yılı kapsıyordu ve 2021 sonunda bitecekti.

Fakat son iki yarış gerçekleşmedi ve bu nedenle son iki yıl, bir sonraki sözleşmeye dahil edildi. Böylelikle 2+5 yıllık bir kontrat ortaya çıktı.

(Kaynak: Motorsport)