Sitelerde aidat artış oyunu. Site yönetimleri asgari ücret zammını fırsata çevirmeye çalışılıyor

Sitelerde aidat artış oyunu. Site yönetimleri asgari ücret zammını fırsata çevirmeye çalışılıyor
Son dönemde site aidatlarına fahiş zamlar gündemde. Site yönetimleri asgari ücrete uygulanan yüzde 29’luk zammı, aidatların toplamını yüzde 29 arttırarak uygulamaya çalışıyorlar. Bu duruma site sakinleri soyuluyor muyuz tepkisini gösteriyor

Sitelerde şimdi de aidatlarda asgari ücret oyunu başladı. Site yönetimleri 4253 liradan 5500 liraya çıkan asgari ücreti kullanarak, aidatlara zam yapmaya başladı. Asgari ücrete yapılan yüzde 29''luk zammı aidatların tümüne yüzde 29 zam yaparak, site sakinlerine yüklemeye başladı.Zam asgari ücrete yapıldı o da yüzde 29 oranında. Personele yapılan yüzde 29''luk zammın tüm aidata yansıtılması site yönetimlerinin fırsatçılığı olarak yorumlanıyor. Mesela 30 bin lira personel gideri olan bir sitede, ücretlilere ödenecek para yüzde 29 arttı. Ödenecek ücret farkı hesaplanıp, site sakini başına bölünmesi gerekirken, yönetimler fırsat yöntemini seçti. O da aidatların yüzde 29 olarak arttırılması. Bu durum ise "site sakinlerinin soyulmasından başka bir şey değil" şeklinde yorumlanıyor. Bunun son örneği aşağıdaki resimde yer alıyor. Değerli site sakinlerimiz diye başlayan mesajde yüzde 29 aidat artışına gidileceği yazıyor. Milletin aklıyla alay eder gibi.Fırsatçılık ise" altı aylık süreç için" deniliyor. Yani yılbaşından sonra yapılacak genel kurulda bir daha arttıracağız anlamına geliyor. Aidat artışları her sene yapılan Olağan Genel Kurulda belirleniyor. Fırsatçılık tabii bu. "Nasıl fazla para alırız" mantığıyla iş yürüten bu sitede vatandaşlar tepkili. 

PEKİ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALINDIĞINDA NE YAPILMALI?

Kararın iptali için kesinlikle mahkeme yoluna başvurulması ve bu kararın iptal edilmesinin istenmesi gerekir. Aidat bedellerinin yüksek olduğunu düşünülüyor ise olağanüstü genel kurul toplanır ve yeniden bir tutar belirlenir.

 

 

İlgili Haberler