Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni bir düzenleme yapacağız

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni bir düzenleme yapacağız
Asgari ücret tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.

TÜRK-İŞ''in 70''inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Bakan Bilgin''in açıklamalarından satır başları şöyle:

"EMEKÇİLERİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ"

"Sendikalar demokratik toplumların ürünüdür, demokrasinin kurumlarıdır. Demokrasi, işçinin emeğinin üstünde yükselir. İşçinin emeğinin güçlü olmadığı, örgütlü olmadığı yerde demokrasi gelişmez. Onun için sendikal mücadele aynı zamanda demokrasi mücadelesidir.

Türkiye emekçileriyle birlikte emeğiyle birlikte Türkiye''yi büyüttükçe Türkiye kalkındıkça aynı zamanda Türkiye''nin bu artan büyümeden artan refahtan emekçilerinin pay alacağı demokratik müesseseleri işlettikçe Türkiye''nin önü açılacaktır.

Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Ortaya çıkan olumsuz şartlara karşı emekçilerimizi korumaya devam edeceğiz."

ERDOĞAN DA YILBAŞINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir programda işçilere seslenerek, yılbaşında yeni bir değerlendirme ile gerekenin yapılacağını söyledi. Ücretlilerin ekonomik sıkıntı yaşamaması için enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığına dikkat çekmişti.

İlgili Haberler