Son seçim anketi: CHP, AKP'nin 1 puan gerisinde

Son seçim anketi: CHP, AKP'nin 1 puan gerisinde
Yöneylem Araştırma’nın son seçim araştırmasına göre CHP, AKP'nin sadece 1 puan gerisinde. MHP'nin oy oranı ise yüzde 4.8'e geriledi

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi ''Türkiye Siyaset Paneli'' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırma 27 ilde 2 bin kişi ile görüşülerek yapıldı. Araştırmanın veri derleme aşaması 4-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Araştırmada "Örneklem büyüklüğü, Türkiye genelinde yüzde 95 güven aralığında +/- yüzde 2,2 hata payıyla çözümleme yapmaya olanak sağlamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Yapılan ankette kararsızlar dağıtılmadan önce; AKP yüzde 26.9, CHP yüzde 26, HDP yüzde 7.9, MHP yüzde3.9, İYİ Parti yüzde 10.5, Saadet Partisi yüzde 0.6, Gelecek Partisi yüzde 0.6, DEVA Partisi 1.9, TİP yüzde 0.9, BBP yüzde 0.1, Vatan Partisi yüzde 0.1 oy aldı.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 32.9, CHP yüzde 31.8, HDP yüzde 9.7, MHP yüzde 4.8, İYİ Parti yüzde 12.8, Saadet Partisi yüzde 0.7, Gelecek Partisi yüzde 0.7, DEVA Partisi 2.3, TİP yüzde 1.1, Yeniden Refah Partisi yüzde 1.5, Memleket Partisi yüzde 0.6 oy oranına sahip.

Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, Halk TV’de konuk olduğu programda ankette dikkat çeken iki nokta olduğunu ifade etti:

"Evet son üç aydır Cumhuriyet Halk Partisi''nin oyları artıyor. Geçen ayla kıyaslarsak bu ay ciddi bir artış olduğu söylenemez ama AKP ile oyları çok yakın. Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz. Sadece iktidarın yanlış yaptığı şeylerle değil doğru politikalarla Cumhuriyet Halk Partisi''nin önümüzdeki seçimlerde birinci parti olma ihtimali var. O makas kapanmış gibi. Bu tablonun gösterdiği daha da önemli şey Adalet ve Kalkınma Partisi''nin oylarında düşüş yok ama MHP''nin oyları düşmeye devam ediyor. Her ay düşüyor, istikrarlı bir şekilde oyları düşüyor ve bu toplam ittifak oylarına yansıyor. İlk defa bu kadar düşük gördük"

İlgili Haberler