Son dakika: BionTech aşılarında 2. doza erteleme

Son dakika: BionTech aşılarında 2. doza erteleme
Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BionTech aşısının 2. dozlarında erteleme yapılacağını bildirdi. Koca, Haziran ayında 30 milyon doz BionTech aşısının yurda gireceğini belirterek; "Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir." dedi...

Son dakika: BionTech aşılarında 2. doza erteleme

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Almanya''dan gelen BionTech aşılarının tedarikinde yaşanan güçlük nedeniyle aşıların 2. doz uygulamalarının ertelendiğini belirtti.

Bakan Koca, Haziran ayında 30 milyon doz BionTech aşısı geleceğini ve zor dönemin ardından aşı bolluğu yaşanacağını söyledi. 

Bakan Koca, "Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor. Sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri artıyor. Ülkemizde üçüncü olarak Sputnik aşısının acil kullanım onayı için devreye girdi. Türkiye Sputnik aşısından 6 ay içinde 60 milyon doz almak için anlaştı. İlk sevkiyat Mayıs ayında gerçekleşecek. Bu aşı ülkemizde de üretilecektir" dedi. 

"SİNOVAC''TA DOZ MİKTARI ARTACAK"

Sinovac''ta tedarik zorluğuna rağmen doz miktarının artacağını belirten Bakan Koca, "Haziran ayında Biontech aşısı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Sinovac içinse zaman zaman sevkiyatlar yavaşlasa da elimize ulaşan doz miktarı artacak. Yerli gücümüz, yerli aşılarımız sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Yerli inaktif aşımız faz 2 denemelerini tamamladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde faz 3 hazırlıkları başlayacaktır" dedi.  

 

 

İlgili Haberler