Son dakika... Ekrem İmamoğlu'ndan MOBESE görüntülerinin sızdırılmasına tepki

Son dakika... Ekrem İmamoğlu'ndan MOBESE görüntülerinin sızdırılmasına tepki
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott'un bir balıkçıda yemek yerken çekilen görüntülerinin sızdırılmasıyla ilgili 'Bu kişisel ve çok ciddi bir mesele. Talimatı kim verdiyse takipçisi olacağım' dedi. Ekrem İmamoğlu 'Bakanların Atatürk Havalimanı'na inmesi'yle ilgili ise 'Gerçek ve acı meseleler bunlar işte' açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışının etkili olduğu megakentin son durumuyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi''nde açıklama yaptı. İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar;

-Ülkenin gündemi başka konular ve bunlar konuşulmuyor. Saçma sapan konular gündeme geliyor.

-24 Ocak''tan beri uğraşıyoruz. Yeni değil. 72 bin ton tuz kullandık.

-Araç yığınları var. Gün gün hem biz hem valiliğimiz açıklamalarımız oldu. Mecbur olmadıkça sokağa çıkılmaması hususunda. Valimiz farklı konularda alınan tedbirleri de söyledi. AVM''leri erken kapattık ve ilan ettik. Çağrılarımız Cumadan başladı. 

Asıl güç vatandaşımızın katılımı

-Aksaslıklara rağmen bizim de hatamız olmuştur. Büyük oranda vatandaşımızın bize eşlik etmesi trafiğin azalması bizi mutlu etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Başka afetlerle de karşılaşabiliriz. Asıl güç vatandaşımızın katılımı.

-865 araç muhtelif araç yollardan kaldırıldı. Bunların içinde kamyon ve binek araçları da var. İtfaiye ekipleriyle koordineli çalıştık.

-İnsanlarımıza yiyecek hizmeti verildi. Otogarlarda insanalar birikti. 1500''e yakın vatandaşımızı misafir ettik. Bayrampaşa otogarımız daha güvenli artık malumunuz. 

-1500 yakın evsiz vatandaşımızı da kendi misafir noktalarımızda, otellerde misafir etmeyi başardık. Hala da 650''ye yakın vatandaşımız misafirimiz. Sadece barınma değil, gıda ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.

-Sorumlu olduğumuz alanlarda 12 saat içinde karın başladığı andan itibaren sahada da gidip başında bekleyerek hangi noktada zaafiyet varsa akışkanlığı sağladık.

Metrobüs hatlarını kesintisiz çalıştırdık

-Araçlarını bırakan insanlarımızın evlerine ulaştırılmasını da sağladık. Metrobüs hatlarını kesintisiz çalıştırdık.

-Metro hatlarımızda ulaşım gece 2''ye kadar devam ettirdik. Köylerimizle ilgili ana arterlerle birlikte bütün yolların açıklığını sağladık. 

-Bu sabah Hadımköy''de biriken TIR''larla ilgili çabalarımız var. Ciddi sayıda TIR''ın biriktiğini biliyoruz. Vali bey ordaki görüşmelerle yığılmayı çözecek.

Eksiklerimiz olduysa özür dileriz

-İstanbul''u bugün itibariyle sorunsuz bir noktaya taşıdık. 20 milyonluk bir şehrin sorunsuz bu işten çıkmasını beklemek elbette mümkün değil. Mağdur olan vatandaşlarımızdan eğer olduysa özür dileriz. Kaliteli bir çalışma yapılmıştır. Gerekli yerlerle sürekli iletişim halindeyiz.

-Dayanışmayı sürdüreceğimiz ortamdalar diliyorum. Bu bilgilendirmeyi yapmayı kendime borç bildim.

Soru-cevap

Soru: İngiltere''nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott''un bir balıkçıda yemek yemesi

-Benim yoğun bir gündemde çalışırken böyle bir yemeğe gitme meselenin gündeme taşınmasının manipilasyon olduğunu söylemek isterim. Türkiye''nin temsilcisi ile yenilen bir yemekten bahsediyoruz. 20-25 gün önce gideceğimiz yeri de belirlemiştik. Kamuya açık bir alan. 23 yıldır müşterisiyim. Şeffaf bir yemekti. Bu kara rağmen büyükelçi kalkıp İstanbul''a gelmişti. 

-Bir belediye başkanının 1,2 saatlik bir ara vermesi normal olmalı. MOBESE görüntülerinin servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu çok ciddi bir meseledir. Bu kişisel bir meseledir. 

Bunu birileri kullanıyor

-Bu kamera görüntüleri suçlu tesbit etmek içindir. Takip ediliyoruz, dinleniyoruz biz bundan çekinmeyiz. Ama MOBESE''lerin niçin kullanacağı bellidir. Bunu birileri kullanıyor. Bunun talimatını veren kimse takipçisi olacağım. 

Soru: Açıklama için neden akşamı beklediniz...

-Ben sosyal medyadan gerekli açıklamaları yaptım zaten. O anda acil kararlar vermemiz gerekiyordu. AKOM''dan gerekli takipleri yaptım ve yapıyorum. 

Soru: İstanbul Havalimanı mağduriyet... Bakanların Atatürk Havalimanı''na inmesi....

-Gerçek ve acı meseleler bunlar işte. Vatandaşımızın bilmesi gereken konular bunlar. Çöp yaptık o havalimanını. Gidin bakın bakalım ne yapılıyor oradaki hastanede. Aynı firma işletsin dedik. Biz dert ettik bu meseleyi, uzmanlar gelsin tartışılsın dedik. O hava limanı orada diye etrafına 5 yıldızlı oteller yapıldı, metro yapıldı. Yazık değil mi bu kente. 

''Size ihtiyacımız yok'' dendi

-Yeni havalimanıyla ilgili iddialar vardı. Atatürk Havalimanı''nın daha iyi kullanacağı biliniyordu. Milyarlarca Euro para harcıyoruz hala o havalimanı için. 21. YY''dayız. 25 yıl sonra havacılık sektörünün nasıl yönetileceği bunların hepsi soru işareti. Binlerce insan mağdur kaldı orada. Biz ilgisiz kalmadık. ''ihtiyaçları için neler yapılabilir'' diye sorduk. ''Size ihtiyacımız yok'' dendi.

 

İlgili Haberler