Son dakika.. Son dakika.. DEM Parti İstanbul kararını açıkladı

Son dakika.. Son dakika.. DEM Parti İstanbul kararını açıkladı
DEM Parti parti sözcüsü Ayşegül Doğan, MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, partilerinin İstanbul'da kendi adayları ile seçime gireceklerini açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti); İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün parti genel merkezinde, aday çıkaracakları illeri açıklamak üzere gazetecilerin karşısına geçti.

Bir süredir CHP ile yerel seçim işbirliği için görüşmeler yapan DEM Parti İstanbul, Ankara ve Antalya'da aday çıkarma kararı aldı.

DEM Parti'nin İstanbul adayı 9 Şubat tarihinde açıklanacak.

Ayşegül Doğan'ın açıklamaları şöyle:

Başlangıç noktamız neydi? Parti olarak aldığımız tüm kararlarda Balıkesir’den Van’a, Ankara’dan Diyarbakır’a onlarca il ve ilçede yaptığımız halk toplantıları ve halk buluşmalarında dile gelen talepler, öneriler ve eleştiriler belirleyici oldu” dedi.

“4 Aralık günü burada yaptığımız basın toplantısında bir eğilimi paylaşmıştık” sözlerini sarf eden Doğan, açıklamalarına şu sözler ile devam etti:

“O günkü eğilimimiz Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime girme eğilimini paylaşmıştık sizlerle.

Aylardır partimizin gündeminde, güçlü bir seçenek olarak duran hatta eğilim olarak da kamuoyuyla paylaştığımız, kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik.

Bugün aslında bu kararı sizlerle paylaşmak için toplandık.”

"BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY HAVUZUMUZDA"

Kurulların aday belirleme çalışmalarına devam ettiğini belirten Doğan, “9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adaylarımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş hakkında da açıklama yapan Doğan, "9 Şubat'a kadar İstanbul dahil aday göstereceğimiz isimleri açıklayacağız. Sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda"