Son seçim anketleri açıklandı! İşte AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin oy oranı

Son seçim anketleri açıklandı! İşte AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin oy oranı
MAK Araştırma şirketi gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını açıkladı. Peki yarın seçim olsa vatandaşı tercihi ne olacak, AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin alacağı oy oranı ne?

Yapılan son anketin sonuçları açıklandı. MAK Araştırma şirketi vatandaşa ‘Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusunu vatandaşa yöneltirken, anketten çıkan sonuçlar ise dikkat çekti.

Erken seçim tartışmalarının gündem gelmesiyle, AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin son oy oranları da merak edilen konular arasında yer almakta.

AKP’nin içinden çıkan yeni partiler ve hızla üye kaybetmesi anketlere nasıl yansıdı, vatandaşın partilere karşı son tutumu ne? İşte son anketin detayları:

SON ANKET SONUÇLARI

Vatandaşın yüzde 32,2’si yarın seçim olsan oyunu AKP’den yana kullanıyor. AKP’yi yüzde 21,1 ile CHP, yüzde 10, 2 ile MHP takip ederken, MHP’nin hemen ardından yüzde 10,1 ile İYİ Parti geliyor. Ankette dikkat çeken bir nokta ise kararsız seçmen. Ankette rengini belli etmek istemeyen seçmenin oranı yüzde 13 olarak görülüyor.

Kararsız seçmenin dağıtılmasıyla birlikte, anketlere yansıyan oy oranı ise ortalama olarak şöyle sıralanıyor:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP yüzde 38, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP yüzde 24,9, Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanı olduğu MHP yüzde 11,9 ve Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti yüzde 11,7 oy oranına sahip oluyor.

Son anket sonuçlarına göre HDP’nin ise Meclis’e giremediği görülüyor.