Soylular için ayrılmış besin. Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı

Soylular için ayrılmış besin. Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı
Uzun yaşamaları ile bilinen Japonların, nasıl bu kadar uzun süre yaşadıklarına ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Buna göre geçmişte soylular için ayrılan pirinci tüketemeyen Japonların, yıllar içerisinde pirinç tüketimini günlük yaşamın bir parçası haline getirdiği ve uzun yaşamın sırrının pirinçte saklı olduğu vurgulandı.

Soylular için ayrılmış besin. Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı

Milliyet’te yer alan özel habere göre uzmanlar, Japonların uzun yaşama sırrı ile ilgili çok önemli bilgileri kamuoyuna duyurdu. Pirinç, yağ ve sodyum açısından düşük ve lif bakımından yüksek olduğundan, kilo vermek isteyenlere harika bir katkıda bulunabilir. Özellikle esmer pirinç bu konuda oldukça etkilidir.

CİLDİ GENÇ VE PÜRÜZSÜZ TUTUYOR

Japon kadınlar ciltlerini pürüzsüz ve genç tutmak için pirinç suyu kullanırlar. Ancak düzenli olarak pirinç yemek de zamanı durdurmanıza yardımcı olabilir. Pirinç, cilt hücrelerinizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan ve hatta mevcut kırışıklıkları giderebilen birçok antioksidan içerir.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Düzenli olarak pirinç yemek, kalbinizin sağlığını iyileştirmenin doğal ve lezzetli bir yoludur. Doğal bir anti-enflamatuar olduğu için kan damarlarının içinde plak oluşumunu önler ve kalp krizi veya felç gibi belirli kalp rahatsızlıklarının riskini azaltır.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Pirinçteki yüksek lif içeriği kabızlığı azaltabilir ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olabilir. Doğal bir idrar söktürücü görevi gördüğü için vücudunuzu temizler ve toksinleri sisteminizden atarak böbreklerinize de fayda sağlar.

SİNİR SİSTEMİNE ETKİSİ VAR

Düzenli olarak pirinç yerseniz, sinir sisteminiz de faydalarını görecektir. Vücudumuzun sinir sistemi sağlıklı kalmak için farklı B vitaminlerine ihtiyaç duyar ve pirinç birçok türde B vitamini içerdiğinden biyolojik süreçlerini düzenlemeye yardımcı olur.