Sözde Kürdistan bayraklı tören

Sözde Kürdistan bayraklı tören
Trafik kazasında hayatını kaybeden HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, son yolculuğuna sözde Kürdistan(!) bayrağıyla çıktı

Tabut örtüsünde aidiyet vurgusu

Demir’in cenaze törenine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. 

 

Sözde Kürdistan bayraklı tören

Trafik kazasında hayatını kaybeden HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir için parti genel merkezi önünde düzenlenen törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski HAK-PAR Genel Başkanı ve “Light Apo” olarak takdim edilen Kemal Burkay, eşi Gülsüm Demir, çocukları Burkay ve Yılmaz Demir, Sözde Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Demokrat Partisi Ankara Temsilcisi Ömer Mirani, yine sözde Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mesut Pek’in yanı sıra IKBY’li yetkililer, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) bayrağı örtülen Demir’in tabutunun önüne de sözde Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan bayrağı asıldı.

Konya’ya götürüldü

Törenin ardından Fehmi Demir’in cenazesi, defnedilmek üzere Konya’nın Cihanbeyli ilçesine götürüldü. Törenden ayrılırken gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, “Hem HAK-PAR’ın hem de Fehmi Demir’in kişi olarak sürdürdüğü mücadele, demokrasinin güçlenmesine katkı sundu. 12 Eylül dönemi öncesinde ve sonrasında bütün işkencelere zulümlere, sürgünlere, tutuklamalara rağmen mücadelesinden geri adım atmadı. Bir mücadele insanını yitirmiş olmak hepimiz açısından büyük bir kayıptır” diye konuştu.