Sözleşmeli öğretmenlikte başvurular ne zaman başlıyor?

Sözleşmeli öğretmenlikte başvurular ne zaman başlıyor?
Sözleşmeli öğretmenlikte mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvuruları başlıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları ne zaman başlıyor? Son başvuru tarihi ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11 Temmuz'da erişime açılan mülakat sonuçlarının ardından bugün tercih başvuruları süreci başlıyor. Mülakat sonuçlarının açılmasıyla birlikte adaylara itiraz hakkı da tanınmış, itiraz sonuçları dün yayımlanmıştı. 

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri için adaylar kolları sıvıyor. Bugün itibariyle MEB'in resmi internet adresinden yapılacak olan başvurular için son gün 20 Temmuz Cuma! Adayların bu tarihe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının 25 bin sözleşmeli öğretmen alımı için binlerce aday tercihte bulunacak. 

2018'in Nisan ve Mayıs ayında gerçekleşen mülakatların ardından adaylar için sonuçlar geçtiğimiz hafta erişime açılırken, itirazlar için adaylara 11-13 Temmuz tarihleri verilmişti.

Adayların atama tercihleri için bugünden Cuma'ya kadar MEB üzerinden belli kural ve seçeneklere göre işlem yapmaları gerekiyor. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Mülakat sonucunda 60 ve 60'ın üzerinde, puan alan adaylar, maksimum 20 (yirmi) eğitim kurumunu tercih edebilecekler. 

Adaylar tercihlerini, aynı il ve/veya farklı illerde yer alan eğitim kurumları arasından diledikleri kuruma öncelik vererek yapabilecekler. 

Tercihlerin bir il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılması zorunludur.

Adaylar, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanana kadar tercih değişikliği yapma hakkına sahiptir. 

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" ya da "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerini arasından birini mutlaka işaretlemek zorundadır.

Tercih ettikleri 20 ya da daha az kurumdan herhangi birine atanamayan adaylardan yukarıdaki maddede yer alan ikinci seçeneği işaretleyenler, kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirilecektir. 

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.