Babalarını asker selamıyla uğurladılar

Babalarını asker selamıyla uğurladılar
Sur’da şehit olan korucu Mehmet Aygün, askerden izinli gelen oğlu Ramazan Aygün’ün de katıldığı törenle dualarla defnedildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan geçici köy korucusu 53 yaşındaki Mehmet Aygün, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Eğil ilçesine gönderildi.

 

Babalarını asker selamıyla uğurladılar

Törende şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Törene, şehidin yakınlarının yanısıra 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da katıldı. Törende, babasının şehit haberi üzerine askerden izinli gelen oğlu Ramazan ile diğer oğlu Ahmet Aygün fenalık geçirdi. Ahmet Aygün, tabutun ambulansa konulması sırasında babasının fotoğrafını askerlerin önünde taşıdı, Ramazan Aygün de asker selamı verdi. Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Eğil ilçesine gönderildi. Aygün için Eğil ilçesine bağlı Akalan mahallesindeki taziye evinde tören düzenlendi. Burada kılınan cenaze namazından sonra Aygün’ün cenazesi mahalle mezarlığında defnedildi.

baba-001.jpg