Steam Türkiye'den çekiliyor. Tarih verildi. Oyun oynamak artık daha pahalı olacak

Steam Türkiye'den çekiliyor. Tarih verildi. Oyun oynamak artık daha pahalı olacak
Türkiye'de de sevilen oyun platformu Steam'in Türkiye'den çekileceği ortaya çıktı. Karar sonucunda platform, 20 Kasım’dan sonra Türk Lirası ile olan satışlarını kaldıracak.

Steam, şaşırtan bir kararla gündeme geldi. Söz konusu karar sonucunda platform, 20 Kasım’dan sonra Türk Lirası ile olan satışlarını kaldıracağını duyurdu.

Türk oyunseverlerde şok etkisi yaratan bu karar Steam ana sayfasında da ortaya çıktı. Haber, ana sayfada bulunan “Türkiye’deki fiyatlandırma ve Steam cüzdan bakiyeleri 20 Kasım’dan itibaren USD’ye dönüşecek” ifadeleri yer aldı.

Steam bu kararı almasının nedenlerini ise şu şekilde belirtti:

“Arjantin ve Türkiye’de son yallarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır halde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. (…)”

ShiftDelete.net'te yer alan bilgilere göre; Söz konusu ifadenin ardından ülkemizdeki oyun fiyatlandırmaları ve Steam cüzdanlarında yer alan bakiyeler 20 Kasım’dan itibaren TL’den dolara çevrilecek. Kısacası artık TL ile Steam üzerinden alışveriş yapmak mümkün olmayacak. Ortaya çıkan bu karar Arjantin ve Türkiye ile birlikte Latin Amerika ve Orta Doğu/Kuzey Afrika bölgeleri için de geçerli olacak.

İlgili Haberler