Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Suç ortağı, Göktaş'ı yazdı

Suç ortağı, Göktaş'ı yazdı

Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili aranan Levent Göktaş''ı tanırım. Hablemitoğlu''nun infazı talimatı verdiğine dair iddialara inanmam. Göktaş daha önce de "Ergenekon Kumpası Çuvalı"na atılmıştı. Bürosundaki hukuksuz aramada bulunduğu iddia edilen "13 nolu CD"de sözde bilgilerden bahsedilmişti. Oysa Göktaş''ın ofisindeki bilgisayarlarda CD okuyucusu yoktu. O CD''nin mahkemede "Kırık" olduğu söylendi. Derken aynı CD Adli Emanet''te kayboldu. Hapis yattığı beş buçuk yılda bir gözünü kaybetmek üzere iken tahliye oldu. Beraat etti. Göktaş ile uzun yıllar hapis yatan Hikmet Çiçek, "Suç Ortağım Levent Göktaş" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yayınlamadılar hiç bir yerde. Önce bu yazıyı okuyalım. Sonra yoruma devam edeceğiz...

"Suç ortağım Levent Göktaş!

Hikmet Çiçek

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak bulunamayan emekli Albay Levent Göktaş ile Ergenekon tertibinde birlikte yargılandık. Kendisini yakından tanıma ve duruşma aralarında uzun konuşma olanağım oldu. Onunla ilgili Aydınlık Gazetesinde çok sayıda haber de yaptım.

Gelin Göktaş''ı daha yakından tanıyalım.

Üç üstün cesaret madalyalı tek subay Kara Harp Okulu''ndan mezun olduktan sonra, hayatı terörle mücadeleyle geçti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde birçok operasyona katıldı. Ancak asıl operasyonları Irak''ın kuzeyine gerçekleştirdi. Göktaş, Irak''ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonların çoğuna katıldı. Hatta peşmerge kıyafetiyle bölgeye sızıp, Özel Kuvvetler personeli ile çatışmalara katıldı. 6 ay boyunca mağarada yaşayarak arazide kaldığını Ergenekon''da yaptığı savunmasında fotoğraflarla anlattı.

Göktaş, Ergenekon tertibinde 7 Ocak 2009 günü gözaltına alınıp, ardından FETÖ''cü mahkeme tarafından tutuklandı. Ergenekon davasında 23 yıl 9 ay hapse mahkûm edildi. 10 Mart 2014 günü tahliye edildi. Mustafa Levent Göktaş, Suriye''de askerî ataşelik yaptı, Türkiye-Suriye mutabakatına imza attı. Albay Göktaş, Suriye''yi avucunun içi gibi bilen ÖKK''nin seçkin subaylarından biriydi. Hayatı terörle mücadele içinde geçen, bölgeyi ve bölge insanlarını çok iyi tanıyan Göktaş, Suriye meselesinin başından beri aynı düşünceyi savunuyor. Ona göre Suriye Kürtlerinin "Baba Esad" döneminden beri "Baas" rejimiyle sorunları yoktu ve Beşar Esad karşıtı bir cephede yer almaları imkânsızdı.

Göktaş''ın askerî başarılarını özetliyorum.

-Üç üstün cesaret madalyalı tek subaydır.

-Yüksek atlama serbest paraşütçü, dağ ve sualtı komandosu olan ilk ve tek subaydır.

-En çok üstün cesaret ve feragat madalyası ve takdirname sahibi olan bir askerdir.

-Altı adet "Üstün birlik yetiştirme beratı" sahibidir.

- 80 adet "Takdirname" almıştır.

-Sayısı bilinmeyen şerit rozeti vardır.

-Özel Kuvvetler Komutanlığı''nın en seçkin subaylarının eğiticisi ve birçok birliğin kurucusudur.

-Kara Harp Okulu İşletme mezunudur.

-Gazi Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Üretim Yönetimi-Planlama yüksek lisans sahibidir.

-Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

- önemin Makedonya Genelkurmay Başkanı, uluslararası bir ortamda, kendisi için, "Benim hocam (Özel Kuvvetler) hayran olduğum ve örnek aldığım subaydır" demiştir.

-İngilizce, Rusça ve Arapça bilir.

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu iddia edilen Levent Göktaş işte böyle biri."

Yazarın Diğer Yazıları