Süleyman Demirel’in efsane boş tencere - hükümet sözü

Süleyman Demirel’in efsane boş tencere - hükümet sözü
Dolar 12 lirayı görmüşken, enflasyon, zamlar vatandaşın belini bükmüşken merhum başbakan Süleyman Demirel’in tarihi sözleri “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur” sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’de son dönemde şiddetlenen ekonomik sıkıntılar vatandaşı darboğaza sürüklerken iktidar mensupları ekonomideki durumu görmezden gelmeye devam ediyor.

Anketlerden gelen sonuçlarda ise AKP ve ortağı MHP’nin oy oranlarındaki düşüş göze çarpıyor.

Doları 12 liraya dayandığı, euronun 14 lirayı zorladığı mevcut ekonomik pozisyonda ise sosyal medyada merhum Başbakan Süleyman Demirel’in tarihe damga vuran sözleri tekrar terkrar gündeme geliyor.

Neydi o söz; “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur.”

İktidarın son dönemde uyguladığı yanlış ekonomi politikası, yandaş şirketlere devletin yararı gözetilmeksizin verilen ihaleler, garantiler, dış politikada atılan yanlış adımlar ve son olarak da bir gecede görevinden alınan bakanlar, bürokratlar ekonomiye güveni allak bullak ederken, Türk Lirası’nın değerini de dibe vurdu.

Döviz farkı ve enflasyon nedeniyle peş peşe gelen zamlar ise vatandaşın omuzuna bindi. İktidarın bu tabloya karşı attığı adımlar ise adeta bir balon niteliğinde elde kalmaya devam ediyor.

Hal böyle iken vatandaşın iktidara bakış açısı da değişmeye devam ediyor. AKP’li vatandaşlar dahi ekonomi konusunda isyana gelmiş durumda.

Vatandaş, marketlerden, pazardan eli boş dönüyor. Birçok ürünün yanında dahi yaklaşılamıyor. Bundan 1-2 sene önce 100 TL ile market sepeti dolduran insanlar artık 100 liraya 1 poşet ancak doldurabiliyor.

Evlerde tencereler kaynamaz oldu, ekmek fiyatlarının ise 4 lira olması konuşulur oldu ki babalar evlerine ekmek götüremez duruma gelecek.

Son yapılan anketlerde ise Cumhur İttifakı’nın yüzde 50+1’e ulaşamadığı dillendirilmekte.

İlgili Haberler