"Suriye'de durum çok iyi"

"Suriye'de durum çok iyi"
Suriye Hristiyanları Derneği Başkanı Wael El Malasi, "8 yıllık ambargolar, Suriye halkını inanılmaz derecede az etkiledi” dedi.

Suriye Hristiyanları Derneği Başkanı Wael El Malasi, "Suriye Hristiyanlarının da dahil olduğu halkın çoğunluğu Suriye Lideri Beşar Esad’ın yanında. 8 yıllık ambargolar, Suriye halkını inanılmaz derecede az etkiledi" ifadelerini kullandı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye’nin Suriye’deki endişelerini Şam yönetimiyle temasa geçerek gidermesi gerektiğini söyleyen Malasi, "Biz, Suriye’nin meşru hükümetiyle koordinasyon yapmadan her türlü müdahaleyi, yabancı müdahale ve gerçek bir işgal olarak tanımlıyoruz. Böyle bir adım, Suriye’deki sorunu daha fazla derinleştirir. Biz askeri veya askeri olmayan her türlü müdahaleye karşıyız. Eğer Türkiye’nin o bölgede herhangi bir endişesi varsa, Suriye’nin meşru hükümetiyle koordinasyon yapması doğru olandır. Herhangi bir müdahale, bölgedeki demografik yapıyı değiştirir. ABD, girdiğinde böyle oldu, Türkiye girince de böyle olacaktır" şeklinde konuştu.

"İNANILMAYACAK DERECEDE AZ ETKİLEDİ"

Suriye’deki gündelik yaşamla ilgili gözlemlerini de paylaşan Malasi “Ben Humus ve Şam arasında bir yerde yaşıyorum ancak işim gereği birçok Suriye vilayeti arasında gidip geliyorum. Terörün Suriye’nin büyük bir bölümünü hakimiyeti altında tuttuğu döneme kıyasladığımda şu an Suriye’de durum çok çok iyi. Bugün Suriye ordusunun birçok yere müdahalesi sonucu gelen güvenlik sebebiyle halk arasında ciddi bir rahatlığa neden oldu. Hatta Suriye dışında çıkmış veya Suriye içinde yerinden edinmiş birçok kişinin kendi yerine dönmesini sağladı. Genel olarak Suriye’yi ne kadar anlatsam da gerçek tabloyu tasvir etmem çok zor çünkü 8 yıllık siyasi, askeri, ekonomik savaşın ve büyük ambargonun Suriye halkını ne kadar az etkilediğini görmeden anlamak mümkün değil” dedi. 

"MAAŞLAR BİR GÜN BİLE GECİKMEDEN ÖDENİYOR"

Malasi “Tüm hizmetler hala çalışıyor. Sağlık hizmetleri, Suriye hükümeti tarafından bedava olarak sağlanıyor. Eğitim bedava veriliyor ve okullar bir gün bile kapanmadı. Maaşlar tam zamanında hesaplarda, bir gün bile gecikmeden ödeniyor. Suriye’de durum çok iyi. Ancak bu noktadan sonra tek ihtiyacımız, Suriye’deki terör kalıntılarını da bitirmek” diye ekledi.